Drie tieners van 13, 14 en 15 jaar opgepakt na vandalisme bij scouts in Kortemark

De deur van het lokaal kon nog niet meteen hersteld worden.© JH
De deur van het lokaal kon nog niet meteen hersteld worden.© JH
Redactie KW

Afgelopen weekend werd een inbraak en vandalisme vastgesteld bij de scouts Robrecht De Fries in de Kapellestraat in Kortemark. Drie piepjonge daders konden snel opgepakt worden.

Het was vrijdagavond rond 18.20 uur toen de inbraak en de vandalenstreek aan de achterkant van het scoutslokaal op het terrein langs de Kapellestraat werden vastgesteld. Het bleek dat de daders met een brandblusser het raam van de deur aan de achterzijde hadden vernield. Eenmaal al het glas was versplinterd konden ze zo toegang krijgen tot het gebouw.

Geen diefstal

Het was hen er blijkbaar vooral om te doen om vandalenstreken uit te halen want van diefstal bleek geen sprake te zijn. Binnen hebben ze de muren en de vloer besmeurd met isobetadine. Er was echter een attente getuige die onmiddellijk de politie belde die snel ter plaatse ging. Zij konden drie minderjarige daders vatten.

Het ging om een 13-jarige uit Kortemark die in de buurt woont, een 14-jarige minderjarige uit Brugge en een 15-jarige dader uit Houthulst. Zij kregen een uitbrander van de politie en hun ouders werden verwittigd. Zij zijn burgerrechtelijk verantwoordelijk en zullen moeten opdraaien voor het herstel van de aangebrachte schade.

De smurrie in het scoutslokaal werd afgelopen weekend al opgeruimd en ook al het losgeslagen glas werd verwijderd. Het glas van de deur van het gebouw, eigendom van de gemeente, werd vervangen door een houten plaat. Dat zal later hersteld worden.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.