Doorgewinterde Georgische winkeldief krijgt 37 maand cel

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 31-jarige Georgiër is in beroep veroordeeld tot 37 maand cel voor verschillende diefstallen.

Op 28 december 2017 stapte Levan K. met een kompaan de AD Delhaize binnen langs de Karel de Goedelaan in Torhout. Camerabeelden wezen uit dat ze ruim een half uur de tijd namen om een winkelkarretje te vullen met etenswaren, luiers, tabak en alcoholische dranken. Alles samen goed voor ongeveer 500 euro. Toen hij met de kar via de ingang de winkel probeerde buiten te wandelen, sloeg een kassierster alarm. De zaakvoerder zette samen met de kassierster de achtervolging in. Hij kon de vluchters klemrijden. De dieven ramden zijn bestelwagen tot twee keer toe maar moesten hun auto uiteindelijk achterlaten. Ze gingen er samen met een derde kompaan te voet vandoor. Camerabeelden en DNA-onderzoek wezen uit dat Levan K. in diezelfde een reeks sigarettendiefstallen pleegde in Okay-filialen. Op 21 augustus vorig jaar kon hij gevat worden in Knokke.

Eerder al veroordeeld

Levan K. kreeg van de rechtbank van Brugge een effectieve gevangenisstraf van dertig maanden maar vroeg in beroep een straf met uitstel. Maar gezien zijn strafverleden met ook al veroordelingen in Frankrijk en Duitsland, tilde het hof zwaar aan de feiten. Ook al bediende hij zich van verschillende aliassen en kwam hij speciaal naar België om de diefstallen te plegen. Bij de behandeling van de zaak benoemde de procureur-generaal hem nog als ” een doorgewinterde dief die enkel last en vooral overlast bezorgt.”

“Hij heeft duidelijk geen lessen getrokken uit het verleden”, klonk het bij het arrest. Gezien het “volstrekt onaanvaardbaar karakter van de handelingen” verhoogde het hof de straf naar 37 maand effectief. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier