https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrouw (62) vierde keer terecht voor winkeldiefstallen: “Een onweerstaanbare drang”

Redactie KW

Drie eerdere veroordelingen weerhielden een 62-jarige vrouw uit Harelbeke er niet van om dit voorjaar opnieuw enkele winkeldiefstallen in Harelbeke en Waregem te plegen. Een vierde verschijning voor de rechtbank in Kortrijk was dan ook het gevolg. “Ze heeft een onweerstaanbare drang om te stelen maar doet haar best”, aldus haar advocaat.

De inkt van de vorige veroordeling in maart was nog niet droog of Maureen D. sloeg opnieuw toe. Met een nagelschaartje of een mesje knipte ze verpakkingen open of schraapte de barcode van de producten. Dat gebeurde onder meer in warenhuis Aldi in Harelbeke, L&L en Carrefour in Waregem. “Ze heeft duidelijk haar lesje niet geleerd”, vond de openbare aanklager, die verwees naar drie eerdere veroordelingen in 2012, 2014 en in maart. Bij de laatste veroordeling werd ze verplicht om haar te laten behandelen voor haar drang om te stelen.

“Ze heeft een probleem”, gaf haar advocaat toe. “Het is soms een onweerstaanbare drang. Maar ze doet haar best en is in begeleiding. Boodschappen doet ze nu zo veel mogelijk samen met haar kleindochter.”

“Door relatieproblemen slik ik zware medicatie en die hebben op mij een negatieve invloed”, excuseerde de vrouw zich voor de rechter. “Uiteindelijk betaalde ik wel alle gestolen producten.”

Vonnis op 21 december.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.