Koppel fietsendieven met gestolen fiets en elektrische step opgepakt op trein richting Frankrijk

Redactie KW

Op maandagnamiddag 27 september 2021, omstreeks 15.00 uur, kwam in de dispatching van de PZ Vlas een oproep binnen van een alerte treinconducteur. Hij alarmeerde de politie omdat hij op een trein in het station van Kortrijk problemen had met een koppel ‘zwartrijders’.

“Eenmaal onze interventieteams ter plaatse waren, kwamen zij via de conducteur te weten dat de man en de vrouw bijna dagelijks zonder ticket op de trein zaten vanuit en naar Frankrijk. De politiemensen herkenden het koppel echter ook als verdachten van een reeks fietsdiefstallen in Kortrijk en Moeskoen. Tijdens het eerste onderzoek ter plaatse werd bij de vrouw een grote kniptang aangetroffen. Bovendien hadden de verdachten ook een elektrische step en een herenfiets bij zich op de trein. Beide rijwielen bleken gestolen te zijn”.

Het gaat om een volwassen man (21 jaar) uit Rijsel en een volwassen vrouw (19 jaar) uit Roubaix, beiden zijn goed gekend bij politie en justitie. De verdachten werden overgebracht naar het politiecommissariaat voor verder onderzoek. In de handtas van de vrouw werden nog eens een groot keukenmes en een hoeveelheid cannabis aangetroffen.

Vandaag, woensdag 29 september, werden de verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste dat beiden verder aangehouden blijven en opgesloten worden in de gevangenis. De eigenaars van de elektrische step en de fiets zullen worden opgespoord zodat zij deze kunnen komen ophalen bij de PZ VLAS.

“Dankzij de alertheid van zowel de conducteur als onze politiezone VLAS konden opnieuw een paar ‘professionele’ fietsendieven opgepakt worden”, klinkt het bij burgemeester Ruth Vandenberghe van Kortrijk. “De opgenomen camerabeelden in en rond het station van Kortrijk kunnen de politie nu meehelpen aantonen voor welke fietsdiefstallen het duo ook nog zou in aanmerking komen. Ik benadruk graag nog eens het belang om bij het zien van verdachte personen in fietsstallingen niet te aarzelen en meteen naar PZ VLAS te bellen via het lokaal oproepnummer 1701.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier