Inbreker die op bedrijventerrein in Torhout betrapt werd krijgt mildere straf

Redactie KW

Een 33-jarige Algerijn heeft in de Brugse rechtbank 40 maanden celstraf met uitstel gekregen voor zijn aandeel in een reeks inbraken in bestelwagens. De man kreeg die straf aanvankelijk effectief opgelegd, maar hij tekende verzet aan.

Op 19 september 2018 liepen drie Algerijnen uit het Noord-Franse Roubaix tegen de lamp op een bedrijventerrein in Torhout. In hun wagen lagen messen, een hamer en een busje traangas. Onderzoek linkte de mannen aan inbraken in Roeselare, Moorslede, Ledegem en Hooglede. Ze viseerden bijna steeds bestelwagens die in de buurt van autohandelaars geparkeerd stonden en gingen aan de haal met rugzakken of cash geld.

De drie mannen kwamen in februari 2019 vrij op borg en kwamen niet opdagen voor hun proces. In maart kregen ze bij verstek veertig maanden effectief voor vier inbraken en twee pogingen daartoe. De rechter beval toen hun onmiddellijke aanhouding.

Noureddine S. (33) werd recent opgepakt op de luchthaven in Rijsel en tekende meteen verzet aan tegen zijn straf. Zijn advocaat drong met succes aan op een straf met uitstel. “Zijn arrestatie was een koude douche, want hij was niet op de hoogte van het proces”, pleitte meester Mathieu Langerock. “Mijn cliënt pleegde trouwens zelf geen diefstallen. Hij was enkel de chauffeur.” (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier