https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Inbraak in restaurant San Marco in Roeselare

© (Foto SB)
Redactie KW

In de nacht van dinsdag op woensdag bracht een inbreker een enorme ravage aan in restaurant San Marco langs de Ooststraat. De man sloeg met een tafel een venster kapot, rende naar binnen en duwde er onder andere tassen en een koffiemachine van de toog. Na enkele minuten vertrok de man terug, zonder iets mee te nemen.

Jan Leveugle, zaakvoerder van San Marco, werd omstreeks 5 uur ’s ochtends opgebeld door de kuisvrouw die alles mooi zou maken vooraleer de zaak omstreeks 9 uur de deuren zou openen. De vrouw had even voordien vastgesteld dat er een raam was kapotgeslagen en dat alles wat op de toog stond op de grond aan diggelen lag. De zaakvoerder snelde onmiddellijke ter plaatse. Hij merkte de ravage in het restaurant op.

“Op de grond lagen heel wat tassen, een grote koffiemachine en ons kassasysteem. Er bleek niets weg te zijn.” Jan bekeek de camerabeelden en zag daarop hoe een man omstreeks 3.30 uur via een raam aan de inkom van het restaurant naar binnen was gekomen. “Hij had eerst met een terrasstoel proberen het raam open te slaan. Dat was niet gelukt. Met een terrastafel lukte het uiteindelijk wel.”

Daarna was de man richting de toog gerend waar hij alles naar beneden had geduwd. “Op de camerabeelden is niet te zien wie het was. Hij had een kap op zijn hoofd en droeg ook een masker voor zijn gezicht. Hij is wellicht nog redelijk jong want hij sprong zelf over de toog.”

Op de camerabeelden is te zien dat de man nog geen drie minuten in het restaurant aanwezig was, maar niets met zich meenam. De brandweer en politie kwamen woensdagochtend vroeg ter plaatse. “Dankzij de snelle interventie van de brandweer, die het raam terug toesloeg, konden we toch de deuren openen. Van de collega’s van De Koornbloem kregen we tassen, want de onze waren allemaal kapot. Een gebaar dat we enorm appreciëren. Thuis hadden we nog een koffiemachine als reserve. De schade bleef dus redelijk beperkt en er werd ook niets gestolen. Maar wie doet nu zoiets? Is dat de nieuwe mode van inbreken? Een dergelijke vandalenstreek kan je toch niet begrijpen.”

Jan en zijn team werden in het verleden al ruim tien keer het slachtoffer van een inbraak. “Er is eigenlijk nooit veel meegenomen, omdat er hier bijvoorbeeld ook nooit veel geld ligt. We hebben geïnvesteerd in camera’s en een alarmsysteem. Wat kan je nog meer doen? We laten ons niet ontmoedigen. We zijn reeds vijfentwintig jaar bezig, dit is ons werk, dit is ons leven.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.