Gewapende overval in buurtwinkel Oostende

©Morozova Tatiana
©Morozova Tatiana
Redactie KW

In buurtwinkel Louis Delhaize in Oostende vond vrijdagavond een gewapende overval plaats. De dader richtte een pistool op de kassierster en eiste het geld uit de kassa. “Toen dat niet snel genoeg ging sloeg hij met zijn pistool op het scherm”, klinkt het in de winkel. “Echt zoals in de film.”

Op vrijdagavond om 18u15 vond een gewapende overval plaats in buurtwinkel Louis Delhaize, op de hoek van de Stuiverstraat met de Duivenstraat in Oostende. Een jongeman dient zich met een blikje aan bij de kassa. De kassierster scant het blikje en wil afrekenen. Maar plots kijkt de vrouw in de loop van een pistool. De jongeman houdt haar onder schot en spreekt haar in het Frans toe: “Je hebt drie seconden om het geld in een zak te steken.” De jonge kassierster schrikt en begint aan wat haar gevraagd wordt. Voor de overvaller gaat het echter niet snel genoeg. Hij slaat met zijn pistool op het kassascherm om haar verder op te jagen .

Kompaan in de wagen

Zo’n twintig seconden later loopt de overvaller de winkel weer uit met het gestolen geld bij zich. Hij stapt in een witte wagen. Daarin zit zijn kompaan hem op te wachten. De twee vluchten zo snel als ze kunnen weg. De kassierster verwittigt haar collega die wat verderop bezig was en niets had gemerkt. De twee lopen nog naar buiten, maar de vogels zijn op dat moment al gaan vliegen. De politie kwam snel ter plaatse. De overvaller kon nog niet gevat worden.

In de buurtwinkel zit de schrik bij het personeel er goed in. “Dat zijn dingen die je in films ziet. Maar plots gebeurt het hier”, zegt de assistent-verantwoordelijke. “Die jongeman zei nog vriendelijke “goeiedag” tegen de kassierster toen hij binnen kwam. Er liepen hier kinderen en zelfs een mama met een baby rond. Maar wellicht wachtte hij om toe te slaan toen alle klanten achteraan in de winkel stonden. Want niemand heeft iets gezien of gemerkt.”

Kassierster in shock

Volgens het personeel is het niet de eerste keer dat de jonge overvaller in de winkel kwam. Daarvoor kende hij de gebruiken te goed. “Hij wist dat onze collega hier op dat moment alleen zou staan. En daar heeft hij gebruik van gemaakt. Hoe het nu met de kassierster gaat? Ze was in shock en heeft nadien de hele tijd gehuild. Zaterdag is ze hoe dan ook thuis. We weten niet of ze daarna meteen terug zal komen werken. We zullen haar alleszins de nodige tijd geven om dit te verwerken. De schrik zit er in bij haar, en bij ons eigenlijk ook een beetje. Zoiets hadden we hier echt nooit verwacht.”

De politie is een onderzoek gestart. De daders zijn nog niet gevat. Mogelijk kunnen camerabeelden uit de buurt helpen. “Die jongeman droeg een mondmasker en had ook nog iets op zijn hoofd. Enkel zijn ogen waren zichtbaar”, klinkt het in de winkel. Hij maakte een aanzienlijke buit bij zijn overval. “Een bedrag gaan we niet noemen. Voor ons is het een behoorlijk bedrag, maar voor hem kan het echt niet de moeite zijn om zoiets te doen . Het was wellicht niet de snuggerste man, want tegenwoordig betalen bijna alle klanten met de kaart”, zegt het winkelpersoneel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier