Gepensioneerde politieagente start handeltje in kledij die ze stal in Brugge en aan de kust

Na haar vervroegd pensioen begon een 51-jarige politieagente kleding te stelen die ze verkocht op de tweedehandssite Vinted. © Belga
Redactie KW

Na haar vervroegd pensioen begon een 51-jarige politieagente kleding te stelen die ze verkocht op de tweedehandssite Vinted. De procureur vroeg geen straf maar wel een resem probatievoorwaarden voor de vrouw, die met psychische problemen kampt.

Volgens het openbaar ministerie pleegde de vrouw tussen 15 oktober 2021 en 11 februari 2022 liefst veertien kledingdiefstallen bij JBC, Bel&Bo, H&M en C&A in Blankenberge, Brugge en Oostende. De buit verkocht ze achteraf op de tweedehandssite Vinted. “In haar woning troffen we nog een hele stock aan met kledingstukken”, verduidelijkte procureur Jochen Van Aalst. “Heel wat gestolen spullen waren al verkocht. Ze had alles mooi bijgehouden in een schriftje.”

Blanco strafblad

De vrouw beschikt nog over een blanco strafblad en sinds ze tegen de lamp liep zijn er ook geen nieuwe dossiers meer bij gekomen. “Het signaal lijkt dus te zijn aangekomen”, stelde Van Aalst, die een opschorting voorstelde gekoppeld aan probatievoorwaarden. Advocaat Frederik Vanparys kon zich daarin vinden. “Als politieagente was ze ooit getuige van een arbeidsongeval waarbij een man om het leven kwam. Dat bezorgde haar een posttraumatisch stresssyndroom.”

De 51-jarige vrouw werd medisch ongeschikt verklaard en is intussen op pensioen gesteld. “Ze begon wat kledij te verkopen op Vinted”, ging Vanparys verder. “Dat ging goed, waarna ze de slechte beslissing nam om te beginnen stelen. Mijn cliënte onderging in het verleden al een psychiatrische behandeling en momenteel is ze opnieuw opgenomen. Ze ontkent wel drie diefstallen.” De rechtbank doet uitspraak op 17 maart.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier