Drie Roemenen gestraft voor diefstal portefeuille met geweld in Adinkerke

Ze benaderden een bejaarde man op de parking van Delhaize. © JH
Redactie KW

Drie Roemenen hebben elk een celstraf gekregen van drie jaar nadat ze in het hele land portefeuilles stalen. Ze lieten allen verstek. In Adinkerke gebruikten ze geweld: een bejaarde man kreeg op de parking van de Delhaize een forse duw.

De drie Roemenen pleegden al tal van feiten verspreid over heel het land, tot ze in Adinkerke ontmaskerd werden. Zo sloegen ze al toe in Kortrijk, Kuurne, Waver, Schaarbeek en Namen. Daarbij stalen ze telkens portefeuilles met bankkaarten in om nadien ook de codes te ontfutselen en er geld mee af te halen bij banken. Het ging om bedragen tot 1.100 euro. Na een reeks feiten sloegen ze op 3 april vorig jaar toe in Adinkerke. “Ze benaderden een bejaarde man op de parking van de AD Delhaize en gaven hem een forse duw om daarna zijn portefeuille te stelen”, sprak de procureur.

Beelden verspreid

“Een getuige zag alles en begon luid te roepen waarna ze er snel vandoor gingen. Via de ANPR camera’s kon hun grijze BMW met Britse nummerplaat gevolgd worden tot aan een hotel in Brussel. Daar werden twee verdachten met een som geld aangetroffen en later werd een derde ingerekend. De beelden werden nationaal verspreid en zo kwam een reeks van zeven feiten in heel het land in het dossier te zitten.”

De drie Roemenen kregen bij verstek elk drie jaar cel. Hun auto werd verbeurd verklaard. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.