Dieven stelen dure aanhangwagen van Iepers grillrestaurant tijdens spitsuur

© TP
© TP
Redactie KW

Dieven gingen afgelopen woensdag aan de haal met de aanhangwagen van grillrestaurant De Voerman, dat gelegen is bij de Rijselpoort. De aanhangwagen is 3.500 euro waard. De zaakvoerder belooft een waardebon van 500 euro voor de persoon met de “gouden tip”.

“De aanhangwagen stond langs de Oudstrijderslaan, vlakbij ons restaurant waar we aan het werken waren”, vertelt Christaan Huys (53), zaakvoerder van De Voerman. “Rond 17.45 uur merkten we dat de aanhangwagen verdwenen was.”

Er werd een oproep gelanceerd op sociale media. “Zo namen medewerkers van Stad Ieper contact met ons op, want zij moesten remmen voor een Franse camionette met aanhangwagen, die tussen 16 en 17 uur vertrok vanop de Oudstrijderslaan. Aan het kruispunt met de Dikkebusseweg zagen ze hoe de camionette, waarin een drietal mannen zaten, afsloeg richting Dikkebusseweg. Daarna verdween elk spoor. Die medewerkers waren zich op het moment van de feiten van geen kwaad bewust. We bekeken intussen camerabeelden van zaken in de buurt, maar hebben niks meer gevonden. Het is eigenlijk straf dat dieven het aandurven om een aanhangwagen mee te nemen op klaarlichte dag tijdens het spitsuur op een van de drukste plekken in Ieper.”

Waardebon van 500 euro

Christiaan wil zijn aanhangwagen graag terug en belooft een mooie beloning voor de gouden tip. “Zo’n tip moet ons naar de daders en aanhangwagen leiden. Wie daarin slaagt, mag hier voor vijfhonderd euro komen eten. Dat bedrag mag ook stelselmatig geconsumeerd worden via een waardebon. Dat is een serieus bedrag, maar ik wil hem graag terug.”

De Voerman organiseert sinds een maand afhaal. “Ervoor hebben we onze restaurantruimte meer dan verdubbeld, zodat iedereen hier op termijn coronaproof kan tafelen. We hebben de aanhangwagen volop benut tijdens deze werken en wilden hem vlak voor de diefstal gebruiken om oude frigo’s weg te voeren.”

Over de Franse camionette en de inzittenden is voorlopig weinig geweten. De aanhangwagen van het merk Saris is zes jaar oud en had de nummerplaat ‘1QEJ622’. “De aanhangwagen heeft een dubbele as en is toch 3.500 euro waard. Ik hoop dat ik hem nog terugzie, maar eens de dieven Frankrijk binnen zijn wordt het heel moeilijk.”

Tips zijn welkom op het nummer 0477/36.95.99.

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten