https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dieven stelen auto van Rosette (87) aan rusthuis, dochter zoekt nu identieke wagen: “Dat autootje was haar laatste vrijheid”

De dochter van Rosette is nu op zoek naar een identieke wagen. Beeld ter illustratie. © gf
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Dieven zijn in de nacht van woensdag op donderdag aan de haal gegaan met de auto van Rosette Haek (87) uit Lichtervelde. Haar dochter zoekt nu een identieke wagen, zodat Rosette toch nog even kan blijven rijden. “Die dieven hebben mijn moeder haar laatste maanden vrijheid afgenomen.”

“Waar zijn de waarden van de mens als ze zelfs al auto’s van hoogbejaarde mensen stelen?” Het zit Suzy Gruyaert duidelijk diep. Dieven stalen in de nacht van woensdag op donderdag de Citroën C3 van haar moeder op de parking van woonzorgcentrum ‘t Hof in Lichtervelde, waar Rosette Haek (87) in een serviceflat woont. “Ze reed nog bijna elke dag met haar auto, onder meer vier keer per week naar mij thuis in Torhout”, vertelt Suzy. “Onlangs had ze van het woonzorgcentrum zelfs twee parkeerplaatsen toegewezen gekregen, omdat parkeren niet meer zo goed lukte. Apetrots was mijn mama. Elke avond keek ze vanuit het raam van haar serviceflat nog eens naar haar autootje.”

Gespot

De schok was dan ook groot toen Rosette donderdagochtend vaststelde dat haar auto weg was. “Ze is urenlang zelf op zoek geweest”, vertelt Suzy. “Een kennis van mij liep haar toevallig tegen het lijf en verwittigde me. De mensen geloofden mijn moeder eerst niet, ze zou haar auto wel ergens verkeerd geparkeerd hebben. Maar we hebben aangifte gedaan bij de politie en die bevestigde dat de wagen wel degelijk gestolen is. Hij is zelfs al gespot in Wortegem-Petegem én in Poperinge. Die auto is dus waarschijnlijk al lang de grens over… Mijn moeder weent zich kapot. Ze is gekraakt. Eerst twijfelde ze nog aan zichzelf, dan urenlang moeten zoeken… Wie doet nu zoiets? Dat autootje was mijn moeder haar laatste vrijheid. Die hebben die dieven haar nu afgenomen.”

Op zoek naar nieuwe auto

De politiezone Regio Tielt bevestigt de diefstal, maar wil verder geen commentaar geven. Ondertussen is Suzy op zoek naar een identieke auto. “Het heeft absoluut geen zin om een recente wagen te kopen voor mijn moeder, want ze is niet meer in staat om met een andere auto te leren rijden. Al die knopjes, de manier van schakelen… Neen, we willen identiek dezelfde auto: een Citroën C3 uit 2004, bij voorkeur in dezelfde donkerblauwe kleur. Zodat mama toch nog enkele maanden met de auto kan rijden…”

Wie Suzy en Rosette wil helpen, mag contact opnemen met de redactie via tim.vansteelandt@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten