Dieven aan het werk in Komen-Waasten: ongewenst bezoek in chocolaterie Libeert en Kruidvat

In het Kruidvat probeerde een onbekende er de vlucht te nemen met een aantal onbetaalde producten.© CL
In het Kruidvat probeerde een onbekende er de vlucht te nemen met een aantal onbetaalde producten.© CL
Christophe Lefebvre

Het lijkt erop dat Komen-Waasten erg hoog staat genoteerd op de lijst van dieven en andere criminelen. Afgelopen dagen kregen niet minder dan drie verschillende plaatsen ongewenst bezoek. De politie startte een grondig onderzoek en verschillende pistes liggen op tafel.

Het begon bij een nachtelijke rooftocht langsheen enkele garages en een loods in Waasten. Ter hoogte van de Rijselsesteenweg klauterden onbekenden over een omheining en koppelden ze er de automatische verlichting los. Op die manier konden ze ongehinderd vier garageboxen en de loods openen. De inbraken werden de volgende morgen ontdekt door de eigenaars van de garageboxen, die eveneens konden vaststellen dat hun elektrische fietsen waren verdwenen.

“We gaan uit van individuele gevallen, die ook individueel worden onderzocht”

Vervolgens kreeg ook de industriële chocolaterie Libeert ongewenst bezoek. Via een gat in het dak drongen onbekenden binnen tot in de gebouwen en baanden ze zich een weg naar de kassa, waar contant geld werd bewaard. Het waren de werknemers van het bedrijf die de inbraak daags nadien konden vaststellen, waarop ze de politie belden.

Kleine schermutseling

Ook het Kruidvat in het centrum van de gemeente kreeg te maken met diefstal. Een onbekende probeerde er de vlucht te nemen met een aantal onbetaalde producten, toen hij door een werknemer werd betrapt. Het kwam er tot een kleine schermutseling waarbij de werknemer tegen de grond werd geduwd. De dief kon de benen nemen en werd tot op heden nog niet gevat.

Volgens Marie Vandenbroucke, woordvoerder van de politie Komen, zijn de ordediensten volop bezig met het onderzoek. “We geven ook graag mee dat er geen enkele reden is om te denken dat deze voorvallen met elkaar zijn verbonden. We gaan uit van individuele gevallen, die ook individueel worden onderzocht. De diefstal in het Kruidvat werd duidelijk in beeld gebracht door de veiligheidscamera’s, waardoor de zoektocht naar de dader zal worden bespoedigd. Voor de inbraak in de chocolaterie wijzen verschillende argumenten in de richting van iemand die de plaats goed kent. Hij of zij ging immers rechtstreeks naar de kassa en liet de rest van het gebouw ongemoeid. Het onderzoek naar de inbraken in de garages en de loodsen loopt volop, waar we de kaart van het sporenonderzoek trekken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.