https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Alcohol dreef vrouw tot diefstallen: “Ik wil nooit meer zijn als toen”

Redactie KW

“Ik was zo verslaafd aan alcohol dat ik maar aan één ding meer kon denken: aan geld geraken om drank te kopen.” Een 43-jarige vrouw uit Roeselare sloeg woensdag op de rechtbank in Kortrijk mea culpa en vroeg genade. Ze moest zich verantwoorden voor tal van diefstallen. Ondertussen bouwde ze het voorbije anderhalf jaar wel een nieuw leven op.

De vrouw is geen onbekende voor het gerecht. De voorbije jaren liep ze tal van veroordelingen voor diefstallen of sturen onder invloed van alcohol op. “Na een faillissement raakte ik aan de drank en drugs”, gaf ze toe. “Ik raakte alles kwijt en belandde zelfs op straat. In die periode was enkel alcohol en geld om die te kopen belangrijk. Ik herken mezelf niet als ik nu lees wat ik allemaal heb gedaan in 2018 en 2019.”

Bij een 87-jarig vrouwtje waar ze nog als poetsvrouw aan de slag was geweest, drong ze op 24 augustus 2019 om 4 uur ’s nachts met een smoes binnen en stal twee geldbeugels, op twee andere poetsplaatsen stal ze ook geld, spullen verkocht ze op het internet maar leveren deed ze niet, ze ging met een handtas aan de haal van een vrouw die haar een lift had gegeven,…

De openbare aanklager vorderde een celstraf van 1 jaar. Daar schrok ze wel even van. “Ik zal toch niet naar de gevangenis moeten?”, vroeg ze vertwijfeld. “Ik ben al anderhalf jaar nuchter, heb een vaste job en probeer systematisch alle schulden af te betalen. Als ik naar de cel moet, valt dat allemaal opnieuw in duigen. Maar ik wil nooit meer zijn als toen.”

De rechter stelde haar enigszins gerust. Hij wil nagaan of er geen straf met begeleidende voorwaarden opgelegd kan worden. Tegen 26 januari moet dat uit een verslag van een justitie-assistente blijken. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.