Brugse zeventiger vrijuit voor kopiëren mindervalidenkaart

© gf
Redactie KW

Een 75-jarige Bruggeling is in de Brugse rechtbank vrijgesproken voor schriftvervalsing. Op 3 juni 2018 trof de politie in de wagen van C.V een kopie van een mindervalidenkaart aan. Volgens zijn advocate Nadia Lorenzetti had C.V. wel degelijk een eigen mindervalidenkaart.

“Maar uit schrik dat die gestolen zou worden gebruikte hij een kopie”, pleitte ze. “Van bedrieglijk opzet was dan ook geen sprake.” De rechter volgde de redenering van de advocate, maar C.V. riskeert later wel nog een straf voor poging tot doodslag en verboden wapendracht. Op 1 juli passeerde ‘s nachts een groepje lawaaierige jongeren aan zijn woning in de Langerei. De zeventiger sprong in zijn wagen, achtervolgde de jongeren en maakte foto’s van hen.

Volgens het parket zou hij zelfs op een meisje zijn afgereden, maar een vriend kon haar nog net opzij trekken. De politie kon de hysterische C.V. met heel veel moeite uit zijn wagen halen. In zijn wagen troffen de agenten een grote pepermolen aan in de vorm van een honkbalknuppel. De zaak wordt op 26 maart behandeld. AFr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier