Dertiger sticht brand in eigen studio en vlucht weg: “Naar de Colruyt geweest”

Redactie KW

Nadat hij in zijn eigen studio in de Lange Brugstraat in Kortrijk brand stichtte in een poging zichzelf van het leven te beroven, bedacht hij zich. Hij vluchtte weg en ging boodschappen doen in de Colruyt. Voor de rechtbank in Kortrijk hangt er een celstraf van 4 jaar boven het hoofd van de 32-jarige bewoner. Na de brandstichting zat hij 7 maanden in voorhechtenis.

Rond 18.30 uur merkte een buurman op dat het brandalarm in het gebouw tussen de Houtmarkt en de Sint-Maartenskerk afging. Op de eerste verdieping van het pand kwam er rook uit de deurspleten van een studio. Zes medebewoners moesten in allerijl het gebouw verlaten.

De studio van Lawrence T. raakte zwaar beschadigd. Hij bleek niet thuis en kwam na de boodschappen in de Colruyt de bluswerken bekijken. Al was dat niet helemaal zo. Onderzoek bracht aan het licht dat hij eerst zelf het vuur had veroorzaakt, in een poging om uit het leven te stappen. Maar toen hij zich bedacht, sloeg hij in paniek en vluchtte weg. “Er zijn mensenlevens in gevaar gebracht”, klonk het streng bij de openbare aanklager.

“De studio lag volledig overhoop, net als het leven van mijn cliënt”, pleitte advocaat Pieter Soens. “Hij werd als kind verwaarloosd, kende geen vader- of moederfiguur en liet zich gaan. Ondertussen gaat het beter en laat hij zich begeleiden. Dat is ook wat hij de komende jaren nodig heeft.”

“Ik hoop dat ik de kans krijg om mijn leven opnieuw op te bouwen”, vroeg T. zelf aan de rechter. “Ik had nooit de bedoeling anderen in gevaar te brengen. Ik wil beter worden en nog iets maken van mijn leven. Ik denk niet dat ik ooit al gelukkig was maar ik ben nu wel stabiel.” Vonnis op 23 juni. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.