Autobrand in Bavikhove werd aangestoken

Zowel de bestelwagen als de houten carport zijn vernield.© ND
Zowel de bestelwagen als de houten carport zijn vernield.© ND
Redactie KW

De auto die zaterdag uitbrandde onder een carport in de Moutstraat is met zekerheid opzettelijk in brand gestoken. Dat bevestigt het parket. De eigenaar heeft geen vermoeden wie de dader kan zijn: “We hebben met niemand problemen.”

De eigenaar, die afkomstig is uit Gistel, en zijn vriendin waren zaterdagmiddag niet thuis toen er brand uitbrak bij hun villa op de hoek van de Moutstraat met de Hoppestraat. “We waren rond 11.30 uur vertrokken naar een vroegere buurvrouw van mij”, zegt de man. “Plots kreeg ik telefoon van een van mijn huidige buren dat mijn wagen in brand stond.”

Een wandelaar die rond 14.15 uur passeerde, merkte de brandende auto op en verwittigde de hulpdiensten. Het voertuig stond naast de villa onder een houten carport geparkeerd. Toen de brandweer aankwam, dreigden de vlammen over te slaan naar het huis en ook de carport was al aan het branden . De brandweer kon op tijd ingrijpen.

Nog geen verdachte

Omdat het om een verdachte brand ging – de auto was niet aan de motorkap maar achteraan beginnen te branden – stuurde het parket het labo en een branddeskundige naar het incident voor een onderzoek. “Ze hebben vastgesteld dat het om opzettelijke brandstichting gaat”, zegt procureur Hanne Demedts. “Het onderzoek loopt.”

Momenteel is er nog geen verdachte opgepakt. Er hangen geen camera’s in de straat en ook verschillende overburen die thuis waren, hebben niemand naar de wagen zien sluipen. Ook de bewoners zelf hebben geen flauw idee wie het op hen heeft gemunt . “We hebben met niemand problemen en we maakten ook nog geen andere incidenten mee”, zegt de man. “We zijn erg geschrokken.”

Wagen van het werk

Het koppel woont pas sinds een jaar in de villa. De man uit Gistel verhuisde naar Bavikhove omdat zijn vriendin afkomstig is uit Kuurne en hijzelf in Kortrijk werkt, als bruginspecteur bij het Agentschap Wegen en Verkeer. Het was zijn gele bestelwagen van zijn werk die in de vlammen opging. “Maar noch mijn werk noch mijn relatie heeft hier iets mee te maken, dat ben ik zeker”, zegt de man.

Maandagmorgen werd zijn vernielde bestelwagen getakeld. Ook wat werkmateriaal van de man ging in de vlammen op, zoals zijn valharnas en zwemvest. Zijn carport zal ook moeten worden hersteld en de gevel van zijn huis is zwartgeblakerd. (GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.