Advocaat uit Oostkamp wil dat ons land zich burgerlijke partij stelt tegen FIFA

Redactie KW

De Oostkampse advocaat Jean-Marie De Meester heeft een brief gestuurd naar de federale regering.

Hij vraagt dat ons land zich burgerlijke partij stelt in het FIFA-dossier, nu de Zwitserse justitie een onderzoek voert naar FIFA-baas Sepp Blatter.

Jean-Marie De Meester schreef die brief naar eigen zeggen noch als politicus noch als advocaat, maar als Belgisch burger die stipt zijn belastingen betaalt. “Ik wil zeker zijn dat mijn belastinggeld goed besteed wordt”, zegt hij. “Toen België zich kandidaat stelde om het WK voetbal te organiseren in 2018, is een FIFA-delegatie bij ons op bezoek geweest. Die kandidatuur, die uiteindelijk niets opleverde omdat Rusland het WK toegewezen kreeg, heeft de Belgische belastingbetalers tussen de 12 en 15 miljoen euro gekost.”

“Nu blijkt dat de FIFA verwikkeld is in corruptieschandalen en het Zwitsers gerecht een onderzoek voert naar de dubieuze rol van FIFA-baas Sepp Blatter, moet ons land ook actie ondernemen”, vindt De Meester. “Een burgerlijke partijstelling in deze affaire betekent niet alleen een hart onder de riem van de Zwitserse justitie maar ook steun voor de UEFA, die zich distantieert van de corruptie door de FIFA”, aldus de Oostkampenaar.

Hij kreeg nog geen antwoord van de federale regering op zijn brief.

(SVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.