Burgemeester van Menen alweer gevloerd door oppositie

Redactie KW

Burgemeester Gilbert Bossuyt van Menen zei op de jongste gemeenteraad dat de oppositie “puur negativisme” aan de dag legt.

Nog volgens de SP.A-burgemeester wordt met deze houding van de oppositie de geloofwaardigheid en het imago van de stad ondermijnt. De burgemeester antwoordde dat nadat voor de tweede opeenvolgende gemeenteraadszitting een budgetwijziging door de voltallige oppositie werd afgekeurd.

Door de overstap van vijf SP.A’ers naar een onafhankelijke groep verloor de SP.A-CD&V-bestuurscoalitie vorig jaar haar meerderheid. Sindsdien heeft een eendrachtige oppositie de sleutel in handen om agendapunten goed of af te keuren.

Delorsplein

Burgemeester Bossuyt argumenteerde dat de budgetwijziging eerder een technische ingreep is en absoluut geen politiek manoeuvre inhoudt. Alain Dumont (Nieuw) betoogde namens de oppositie daar niet overtuigd van te zijn. Alle gemeenteraadsleden waren het dit keer eens dat Menen samen met Halluin in het project Delorsplein stapt. Dit plein verfraait de buurt op de wijk Barakken aan de voormalige grens.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.