Budget 2013 goedgekeurd op marathonzitting in Oostende

Redactie KW

Tijdens een marathonzitting van 9 tot 18.40 uur keurde de gemeenteraad zaterdag het budget 2013 goed.

De begrotingszitting liep veel langer uit dan vorige jaren omdat de sterk uitgebreide oppositie het stadsbestuur bestookte met vragen en opmerkingen bij het budget 2013. Meer dan vroeger kwamen ook raadsleden van de meerderheid tussen om burgemeester en schepenen bij te treden. Johan Verstreken (CD&V), Sara Casteur (Open VLD), Bart Bronders (SP.A) en staatssecretaris John Crombez (SP.A) lieten zich horen.

De oppositie was erg kritisch over het feit dat de beleidsnota donderdag al aan de pers was bezorgd en pas op de zitting zelf aan de gemeenteraadsleden. Björn Anseeuw (N-VA) haalde in dat verband uit naar gemeenteraadsvoorziter Sabine Friederichs (Open VLD) die donderdag de persconferentie van het schepencollege had bijgewoond en volgens hem “niet de voorzitter van alle gemeenteraadsleden” was. Wouter De Vriendt (Groen) betwistte de schuldcijfers van het stadsbestuur: de meerderheid houdt het op 106 miljoen euro, De Vriendt citeerde Vlaamse cijfers uit 2011 waarin sprake is van ruim 121 miljoen euro.

Uiteindelijk raakte het budget, met 148 miljoen euro uitgaven en 150 miljoen euro inkomsten in gewone dienst en 11,7 miljoen euro investeringen, waarvan 9,7 miljoeun euro gefinancierd met leningen, meerderheid tegen minderheid goedgekeurd.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.