Brugge grootste toeristische stijger bij Vlaamse kunststeden

Redactie KW

Toerisme Brugge is tevreden over 2008. De stad is volgens schepen Jean-Marie Bogaert de grootste stijger bij de kunststeden in Vlaanderen. “Tijdens de eerste acht maanden van 2008 registreerden we al meer dan 57.000 overnachtingen extra. Dat is ongeveer 6,1 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, waarmee we de grootste stijger in Vlaanderen zijn.”

Officiële cijfers voor de laatste vier maanden van 2008 zijn er nog niet. “Maar aan de hand van de toeristen die we op straat opmerkten, weten we dat het jaareinde ook goed was. In december was het trouwens enkele keren over de koppen lopen. De verkiezing van Brugge tot één van de beste kerstmarkten van Europa door de Britse krant The Times zorgde wellicht ook voor extra overnachtingen.”

De horeca in Brugge is volgens schepen Jean-Marie Bogaert tevreden met de gerealiseerde stijging. “De stijging van het aantal verblijfstoeristen compenseerde ruim de daling van het gemiddelde bestedingsbedrag per toerist. De omzet in Brugge kon door de stijging op peil worden gehouden. We hopen de stijging dan ook de volgende jaren verder te zetten via extra promotie in binnen- en buitenland.”

Brugge ziet de aangekondigde crisis als een kans. “Uit cijfers blijkt dat tussen 80 tot 85 procent van de overnachtingen in Brugge aan Belgen of inwoners van onze buurlanden worden toegeschreven. Door de crisis zal het aantal dichtbijvakanties nog stijgen”, zegt manager Dieter De Wulf van Toerisme Brugge. “We steken momenteel een tandje bij om het congrestoerisme tijdens de kalme momenten nog extra te stimuleren.” (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.