Bestuurder vlucht na aanrijding fietser in Ieper

Redactie KW

Zoals elke schooldag reed Enrico Muylle (15) uit Zonnebeke dinsdagmorgen naar de Heilige Familie waar hij de opleiding ‘decoratie’ volgt. Aan de rotonde aan de Meenseweg werd hij echter gegrepen door een bestelwagen. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

Gelukkig liep het ongeval goed af. “Ik heb er een gekneusde elleboog aan overgehouden en mijn fiets is totaal vernield”, vertelt Enrico. “Ja, ik ben er nog goedkoop vanaf gekomen. De bestuurder van de witte bestelwagen – waarschijnlijk een oud model van een Citroën Berlingo – reed in dezelfde richting als ik: van Bellewaerde in de richting van Ieper. Aan de rotonde sloeg hij af naar de autosnelweg zonder zijn richtingsaanwijzer te gebruiken. De bestelwagen raakte mijn mountainbike aan de achterzijde. Misschien had die bestuurder mij niet gezien, maar hij moet sowieso de klap hebben gehoord.”

Moeder Els Vanhaelewyn is erg verontwaardigd en plaatste een oproep op Facebook. “Ik kreeg al heel veel reacties, ook van mensen die ik helemaal niet ken”, zegt ze. “Hopelijk wordt die chauffeur gevonden. Ik zou willen dat hij zich tenminste de vraag stelt waarom hij zomaar vluchtmisdrijf pleegde zonder te weten hoe erg onze zoon er aan toe was.”

(DVDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.