Bekende café The Palace in Roeselare heet straks Chiqon

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

In het pand waar vroeger The Palace gevestigd zat, opent op donderdag 3 oktober Chiqon. “Ik mik op een welbepaald publiek”, vertelt David Verduyn.

David Verduyn (37) baatte jarenlang De Loods in de Verwerijstraat uit, maar besloot een tijd geleden om de zaak over te laten. Oorspronkelijk met het plan om de horeca vaarwel te zeggen. “Tot ik door de stad wandelde en meer en meer een hiaat in de horeca merkte”, vertelt David. “Je hebt hier heel wat plaatsen om goed te eten en heel wat leuke cafés, maar een locatie op maat van late twintigers en dertigers is er niet.”

Daar wil David met Chiqon iets aan doen. “Het wordt een zaak voor een meer select publiek waar je rustig kunt verpozen en genieten van een drankje. Eten zal je hier niet kunnen doen, maar ik zal wel telkens zorgen dat de klant waar krijgt. Een spontaan hapje zal zeker geen uitzondering zijn.”

Stadskledij verplicht

“Op vrijdag en zaterdag is stadskledij ook verplicht, het vormt allemaal een onderdeel van het iets selectiever karakter”, horen we van David.

(TD/foto SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier