Asfalteringswerken Moeskroensesteenweg in Aalbeke zijn afgerond

Redactie KW

De aanleg van de toplaag in asfalt en de voorbereidende werken staan gepland vanaf maandag 1 juli tot en met donderdag 4 juli. Donderdagavond zou de Moeskroensesteenweg vermoedelijk terug worden opengesteld. Als het slecht weer is, kunnen de werken wel uitgesteld of onderbroken worden.

Van maandag tot en met woensdag wordt de Moeskroensesteenweg volledig afgesloten vanaf de Weister tot aan huisnummer 152. Ook het kruispunt met de Bergstraat en de Lauwsestraat wordt afgesloten. Er is dus geen doorgaand verkeer mogelijk, noch op de Moeskroensesteenweg, noch van de Bergstraat naar de Lauwsestraat. Vanaf woensdagavond zou het kruispunt Lauwsestraat – Bergstraat wel terug open zijn. Ook in de eerste gedeelten van de Knokstraat en de Lijsterstraat zal er geen verkeer mogelijk zijn.

Vracht- en autoverkeer blijft omgeleid worden tussen Kortrijk en Moeskroen via de R8 en de E17. Voor het plaatselijke verkeer zijn de omleidingen voor de kant Lauwsestraat van en naar Kortrijk via Pottelberg – Engelse Wandeling – Dumoulinlaan – Baliestraat – Rekkemstraat – Dronckaertstraat – Aalbeeksesteenweg – Lauwsestraat. Van en naar Moeskroen is dat via Gentstraat – N58 – Dronckaertstraat – Aalbeeksesteenweg – Lauwsestraat. Voor de kant van de Bergstraat wordt dat van en naar Kortrijk via Moeskroensesteenweg – Smokkelpotstraat – Lampestraat – Bergstraat. Van en naar Moeskroen gaat via Bergstraat – Aalbeeksestraat – Tombroekstraat – Rue de la Bassée – Blvd des Alliés.

De bussen van de Lijn zullen de volgende omleiding volgen van Moeskroen richting Kortrijk via Luingestraat – Bergstraat – Lampestraat – Smokkelpotstraat en omgekeerd vanuit Kortrijk via Smokkelpotstraat en Lampestraat.

(JE-GF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.