4 jaar cel voor stelende Romazigeuners

Redactie KW

De rechtbank in Veurne heeft 4 Romazigeuners uit Luik celstraffen gegeven van elk 4 jaar – voor de helft met uitstel- voor een hele reeks inbraken in West-Vlaanderen, vooral aan de kust, tussen juli 2007 en maart 2008.

De diefstallen vonden plaats in Middelkerke, Koekelare, Oudenburg, Oostende, Diksmuide, Brugge,Gistel, Nieuwpoort, Koksijde, Torhout, De Panne, Bredene en De Haan. In totaal ging het om 35 diefstallen en 12 pogingen tot diefstal.

De manier van werken was altijd dezelfde, de gsm-lokalisatie, het inbrekersmateriaal dat in de wagens werd gevonden en de bekentenissen leverden genoeg bewijs, vindt de rechter. De bendeleden verbleven op een camping, maar brachten hun buit dan naar hun thuisbasis in Herstal. In maart van dit jaar werden de 2 vrouwen betrapt op heterdaad in Oostduinkerke, terwijl ze een brandkoffer in een auto wilden laden. De bende kon worden opgerold en ging de cel in.

De rechter veroordeelde Rudi en Kristina S. tot elk 4 jaar cel, waarvan 21 maand met uitstel. Filipo S. en Giada L. kregen elk 4 jaar, waarvan 2 met uitstel. Een vijfde beklaagde, de Italiaan Sergi A., werd veroordeeld tot 3 jaar cel, waarvan 2 met uitstel, voor heling van de gestolen goederen. De 4 aangehouden beklaagden lieten luidkeels hun afkeuring horen over het vonnis.

De zowat 15 slachtoffers die zich burgerlijke partij stelden weten op 19 november hoeveel schadevergoeding ze zullen krijgen. (MMA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 24 oktober 2008.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.