1 jaar cel gevraagd voor oud-burgemeester Gilbert Bossuyt uit Menen

Redactie KW

Het openbaar ministerie eist 1 jaar cel met uitstel en een geldboete voor de vorige burgemeester van Menen, Gilbert Bossuyt. Hij wordt aangeklaagd wegens zware inbreuken op de werking van de openbare instellingen.

De zaak dateert van oktober 2008. Toen vroeg Bossuyt als burgemeester aan zijn schepenen de machtiging om in beroep te gaan tegen de beslissing van de deputatie, die een vergunning voor de bouw van serviceflats in Huize Ter Wallle had toegekend.

Notuleren

Tijdens de vergadering verlieten drie CD&V-schepenen de zaal. Het drietal ging niet akkoord met het beroep. Omdat een vierde schepen met vakantie was, waren slechts vier van de acht leden van het schepencollege aanwezig. Er kon niet geldig worden vergaderd en beraadslaagd. Uiteindelijk vroeg Gilbert Bossuyt te notuleren dat er in de vergadering van 6 oktober wel degelijk beroep werd aangetekend. De stadssecretaris weigerde en ook huidig burgemeester Martine Fournier (CD&V), toen nog eerste schepen, wilde niet notuleren.

Strafrechter

Een andere schepen deed dat uiteindelijk wel. Bossuyt stelde dat er over het beroep gestemd werd toen iedereen nog aanwezig was. Daarop diende oppositieraadslid Alain Dumont (Nieuw) klacht in wegens schriftvervalsing bij de provinciegouverneur, die op zijn beurt de zaak doorgaf aan het parket. De zaak werd al verschillende keren uitgesteld, maar nu moet Bossuyt zich dus wel degelijk verantwoorden bij de strafrechter.

(BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.