Yana Vander Rasieren maakt soep van butternut en wortel

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Met al die vriestemperaturen buiten is een receptje voor een soep van butternut en wortel dan ook heel welkom.

“Eigenlijk maak ik de soep altijd op het gevoel, je kan dus gerust andere verhoudingen gebruiken”, vertelt Yana uit Waregem. “Butternut kan je niet echt vergelijken met een andere pompoen, de smaak is zachter. Zeker in combinatie met de zoete toets van de wortels zorgt de groente voor een lekkere en lichte soep. Afwerken kan je met verse of gedroogde peterselie.”

RECEPT

INGREDIENTEN

1 butternutpompoen

6 grote wortels

1 grote ui

klontje boter

3 liter water

1 runderbouillonblokje

2 groentebouillonblokjes

peper en zout

5 takjes tijm

Yana Vander Rasieren maakt soep van butternut en wortel

WERKWIJZE

Snij de groenten in kleine stukken.

Stoof de ui aan in de boter, tot die glazig is.

Voeg de stukken butternut toe en stoof ze aan tot ze bijna gaar zijn. Giet een beetje water bij de groenten.

Voeg ook de wortels toe en laat ze stoven tot ze gaar zijn.

Giet drie liter water in de pot en voeg de bouillonblokjes en de takjes tijm toe. Laat alles pruttelen.

Haal de tijm uit de soep en mix ze tot een glad geheel.

Proef de soep en kruid bij met peper en zout naar eigen smaak. Laat de soep nog even pruttelen.