Toeristische tips van Peter Soete

Peter Soete

De beste adresjes en leukste reisweetjes krijg je van reisjournalist en globetrotter pur sang Peter Soete.

Doornik in de ban van Tiny

Tiny keert terug naar Doornik en dat laat haar geboortestad niet onopgemerkt voorbijgaan. Naar aanleiding van het nieuwe album Tiny bezoekt Doornik organiseert de stad op zaterdag 24 maart een heus Tiny-evenement. Je kan er vanaf 14 uur het nieuwe boek kopen en laten signeren in de dienst voor toerisme, deelnemen aan een zoektocht met enkele doeopdrachten, de verkiezing van de beste Poeffie (de hond van Tiny) meemaken, kennismaken met enkele echte Tiny’s, dames die destijds model gestaan hebben voor tekenaar Marcel Marlier, en genieten van de talrijke animaties. Ook na 24 maart blijft Doornik Tiny in de armen sluiten, met onder meer een spelboekje, geleide Tiny-bezoeken tijdens de paasvakantie, een Tiny-ruimte in het folkloremuseum én het standbeeldje van Tiny en Poeffie bij het Rode Fort. Meer info op www.visittournai.be.

Toeristische tips van Peter Soete

Pretpark als trouwlocatie

Plopsaland
Plopsaland

Je jawoord geven in Disneyland, de Efteling of Plopsaland? Het kan. Meer nog, alsmaar meer koppels kiezen voor een pretpark als trouwlocatie. “Vorig jaar werd het eerste trouwfeest georganiseerd in het Plopsa Theater, voor dit jaar hebben we al vijf aanvragen voor Plopsaland De Panne binnengekregen”, aldus Steve Van den Kerkhof, ceo van de Plopsa Group. In De Panne zijn zowel de foyer van het Plopsa Theater als het Prinsessiakasteel erkend als trouwlocatie.

De comeback van Turkije

elementen en natuur (wolken, lichtbruin)36/060 elements et nature (nuages, brun clair)36/060
elementen en natuur (wolken, lichtbruin)36/060 elements et nature (nuages, brun clair)36/060© Getty Images/iStockphoto

Na enkele seizoenen waarin de Europese bestemmingen topfavoriet waren, zijn de Turkse bestemmingen weer helemaal terug. Dat blijkt uit de boekingen bij toerismegroep TUI, die bij het afsluiten van de vroegboekperiode vaststelde dat er 58% meer boekingen voor Turkije zijn dan op hetzelfde ogenblik vorig jaar. Vooral all-inhotels voor het hele gezin zijn populair. Bij de Europese bestemmingen blijven Spanje en Griekenland in trek.

Olifantjes Suki en Tun Kai stelen de show

Toeristische tips van Peter Soete

In Planckendael kun je vanaf nu Suki en Tun Kai in vol ornaat bewonderen. De twee piepjonge baby’s van de olifantenfamilie verkenden afgelopen weekend voor het eerst het buitenperk, onder het goedkeurende oog van hun mama’s Kai-Mook en May Tagu en de rest van de olifantenfamilie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.