Stefanie Duyvejonck maakt puntpaprika met geitenkaas en noten

Jozefien Eggermont

“Met koken en gezond eten ben ik al lang bezig. Ik wou weten wat ik zelf kon doen om een gezonde levensstijl te hebben en volgde daarom een opleiding tot voedingsconsulente”, zegt Stefanie uit Hulste. “Eigenlijk wou ik vooral mijn eigen kennis bijspijkeren, maar ik had de smaak zo te pakken dat ik enkele maanden geleden gestart ben met My Healthy Pleasure. Nu adviseer ik ook anderen over een gevarieerd eetpatroon.”

Tijdens de zomermaanden is het niet altijd eenvoudig om gezond te eten, dat beseft ook Stefanie. “Toch kan je ook barbecueën zonder dat de calorieën de pan uit swingen. Dit gerechtje kan je zowel maken in de oven als op de barbecue. Leg de paprika’s dan wel op een aluminium schaaltje en zet dat op de grill.”

“Puntpaprika’s zijn ideaal om in je koelkast te hebben liggen. Ze smaken zoeter dan gewone paprika’s en je kan ze opvullen met kaas of gehakt of gebruiken in een slaatje”, tipt Stefanie. Ze koos voor een vulling met geitenkaas en noten. “De honing geeft een zoete toets. Ook onze dochter Laure is grote fan!”

RECEPT

voor twee personen

INGREDIËNTEN

2 puntpaprika’s

100gram geitenkaas

handvol walnoten

olijfolie

zwarte peper

zout

honing of agavesiroop

Stefanie Duyvejonck maakt puntpaprika met geitenkaas en noten

WERKWIJZE

Was de puntpaprika’s en snij ze overlangs door. Haal de zaadlijsten weg.

Snij plakjes van de geitenkaas en leg ze in de helften van de paprika’s.

Overgiet de paprika’s met wat honing of agavesiroop. Kruid bij met peper en een beetje zout.

Schik walnoten op de plakjes geitenkaas.

Giet een beetje olijfolie in de ovenschotel, schik er de paprika’s in en giet er nog wat olijfolie over.

Zet voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Serveer met wat rucola of een fris slaatje.