Sheena Maesen maakt risotto met zalm en asperges

Jozefien Eggermont

Sheena Maesen uit Sint-Andries – partner van wielrenner Jens Keukeleire – weet als geen ander hoe belangrijk voeding voor een sporter is. “We leerden elkaar kennen toen we samen voedings- en dieetleer volgden. Maar mijn inspiratie in de keuken haal ik vooral van Jens’ ervaring en wat de dokters zeggen”, zegt ze. “De dag voor een wedstrijd let ik erop dat ik genoeg koolhydraten en voedzame vis of vlees klaarmaak. Jens vindt gezonde voeding enorm belangrijk. Daarom gebruiken we geen boter, wel kokosvet. De smaak is ietsje anders, maar dat went snel. Ik hou van pure ingrediënten en van pure smaken.”

De gezonde levensstijl is voor Sheena geen opoffering. “Ik sport zelf ook graag, dus wil ik dat onze voeding ons genoeg energie geeft. Gezond eten is intussen een automatisme geworden. De babykilo’s van Lou raakte ik vlot kwijt, zonder echt een dieet te volgen. Dat lijkt me het mooiste bewijs dat we goed bezig zijn”, lacht ze.

RECEPT

voor twee personen en een extra portie asperges

INGREDIENTEN

twee bundels groene asperges

1 ui

knoflook

300gram risottorijst

kippenbouillon

kokosvet

twee grote moten zalm

peper en zout

gemalen geitenkaas

Sheena Maesen maakt risotto met zalm en asperges

WERKWIJZE

Maak de asperges schoon, schil ze en snijd ze in korte stukjes. Stoof ze aan in kokosvet.

Snipper de ui en de knoflook. Stoof die aan in kokosvet in een andere pan.

Voeg de risottorijst toe en doe er drie grote scheppen kippenbouillon bij. Laat de risotto op een zacht vuur sudderen, roer af en toe en voeg geleidelijk alle bouillon toe.

Bak intussen de zalmmoten in kokosvet aan beide kanten aan. Kruid eventueel bij met peper en zout. Dien op met wat gemalen geitenkaas.