Magdalenka Daniłow maakt Kippannenkoekjes met een fris slaatje

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. En deze week slaan we een lekkere dessertje zeker niet af.

De Poolse Magdalenka woont met haar gezin in Rekkem. “Er zijn heel wat Poolse supermarkten in de buurt, dus hoef ik geen ingrediënten te missen“, lacht ze. “Maar voor dit recept – kotlet warzywny z kurczakiem in het Pools – hoef je eigenlijk niets speciaals te kopen, alles is ook hier makkelijk te vinden.”

“Dit gerechtje kan je serveren als voorgerecht of als hapje wanneer je gasten op bezoek hebt”, vertelt ze. “De pannenkoekjes eet je warm, het slaatje kan koud.”

RECEPT

voor vier personen

INGREDIËNTEN

voor de kippannenkoekjes

1 rode paprika

300 gram kipfilet

2 eetlepels bloem

3 eitjes

2 eetlepels natuuryoghurt

peper en zout

olie

Voor het slaatje

1 kleine Chinese kropsla of ijsbergsla

4 augurken uit bokaal

1 blikje maïs

300 gram kipfilet

2 eetlepels mayonaise

gyroskruiden

Magdalenka Daniłow maakt Kippannenkoekjes met een fris slaatje

WERKWIJZE

Voor de kippannenkoekjes

Snij de paprika en de kipfilet in kleine stukjes.

Doe de kip, eitjes, bloem en yoghurt samen in een kom en meng alles. Kruid met peper en zout.

Maak met een eetlepel een plat bolletje van het mengsel. Doe wat olie in een pan en bak de ‘pannenkoekjes’ aan beide kanten. Zet het vuur niet te hoog, maar zorg wel dat het pannenkoekje doorbakken is.

Voor het slaatje

Was de kropsla en snij in kleine stukjes. Snij ook de augurken.

Meng de maïs met de mayonaise.

Snij de kipfilet in heel kleine stukjes. Bak die in een pan met wat olie en kruid af met de gyroskruiden.

Doe alles samen in één kom en meng goed dooreen. Serveer.