22 december 2017, 05:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 15:05
De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. En deze week slaan we een lekkere dessertje zeker niet af.
De Poolse Magdalenka woont met haar gezin in Rekkem. “Er zijn heel wat Poolse supermarkten in de buurt, dus hoef ik geen ingrediënten te missen“, lacht ze. “Maar voor dit recept – kotlet warzywny z kurczakiem in het Pools – hoef je eigenlijk niets speciaals te kopen, alles is ook hier makkelijk te vinden.”
“Dit gerechtje kan je serveren als voorgerecht of als hapje wanneer je gasten op bezoek hebt”, vertelt ze. “De pannenkoekjes eet je warm, het slaatje kan koud.”
RECEPT
voor vier personen
INGREDIËNTEN
voor de kippannenkoekjes
1 rode paprika
300 gram kipfilet
2 eetlepels bloem
3 eitjes
2 eetlepels natuuryoghurt
peper en zout
olie
Voor het slaatje
1 kleine Chinese kropsla of ijsbergsla
4 augurken uit bokaal
1 blikje maïs
300 gram kipfilet
2 eetlepels mayonaise
gyroskruiden
WERKWIJZE
Voor de kippannenkoekjes
Snij de paprika en de kipfilet in kleine stukjes.
Doe de kip, eitjes, bloem en yoghurt samen in een kom en meng alles. Kruid met peper en zout.
Maak met een eetlepel een plat bolletje van het mengsel. Doe wat olie in een pan en bak de ‘pannenkoekjes’ aan beide kanten. Zet het vuur niet te hoog, maar zorg wel dat het pannenkoekje doorbakken is.
Voor het slaatje
Was de kropsla en snij in kleine stukjes. Snij ook de augurken.
Meng de maïs met de mayonaise.
Snij de kipfilet in heel kleine stukjes. Bak die in een pan met wat olie en kruid af met de gyroskruiden.
Doe alles samen in één kom en meng goed dooreen. Serveer.