Londen blijft verrassen

Sandra Rosseel

Op reis gaan met de trein wordt opnieuw populairder, zeker als het om citytrips gaat. Heel begrijpelijk ook: wie voor de trein kiest, vermijdt de lange wachttijden die vliegtuigreizen met zich meebrengen, hoeft zich geen zorgen te maken over files en komt aan in het hart van de stad waar hij wil zijn. Zoals in Londen, een stad die heel wat meer te bieden heeft dan de Big Ben, rode bussen en de wissel van de wacht voor Buckingham Palace.

Doen – Geniet van het uitzicht op The Shard

Madame Tussauds heb je al tig keer bezocht, op de London Eye zat je de vorige keer en je hebt geen zin in musea? Dan is een bezoekje aan The Shard misschien wel iets voor jou. Op de 69ste verdieping van deze 310 meter hoge glazen wolkenkrabber met de spitse punt van architect Renzo Piano kan je genieten van een adembenemend 360°-zicht op Londen en zijn omgeving. Of klim nog drie verdiepingen hoger naar het skydeck, waar je naast het uitzicht ook kan proeven van twee virtual experience ervaringen. Op The Slide krijg je het gevoel dat je op een reusachtige glijbaan over Londen glijdt, terwijl je in Vertigo je hoogtevrees kan testen. Romantici kunnen dan weer kiezen voor de Champagne Experience, mét een echt glas champagne. Nog één tip: boek je tickets zeker vooraf, dat valt een pak goedkoper uit.

Doen (Bis) – Droom weg bij ‘Dreamgirls’

Londen blijft verrassen

Trendy clubs, chique restaurants en leuke pubs: wie houdt van uitgaan, komt in Londen zeker aan zijn trekken. Je avond in stijl beginnen doe je in de West End, waar zowel oude klassiekers als nieuwe musicals te bewonderen vallen. Een aanrader is zeker Dreamgirls in het prachtige Savoy Theatre. De musical is losjes gebaseerd op de geschiedenis van The Supremes, de Amerikaanse meidengroep rond Diana Ross. Een voorstelling vol soul, motown, emotie en spektakel.

Logeren – Slapen in Canary Wharf

Londen blijft verrassen
© Getty Images/iStockphoto

Dertig jaar geleden was Canary Wharf in de Docklands, de vroegere haven van Londen, nog compleet vervallen, maar dankzij de realisatie van een groot financieel centrum behoort het gebied nu tot een van de hippe nieuwe wijken van de stad, mét passende designhotels. Zo is het gloednieuwe Novotel Canary Wharf hét paradepaardje van de Novotelhotels in Groot-Brittannië, met in het interieur tal van verwijzingen naar de voormalige werfdokken op de Thames. Blikvangers zijn de ontbijtruimte, het restaurant én de cocktailbar op de bovenste verdiepingen van het gebouw, ideaal om de Londense skyline te bewonderen.

Eten – Smullen op Borough Market

Londen blijft verrassen
© Getty Images

Het is een van de favoriete plaatsen van chef-kok Jamie Oliver en deze plek was ook in de Bridget Jones-films te zien: Borough Market, vlak bij London Bridge station. Een overdekte markt waar heel wat Londense chefs hun groenten, fruit, vis en vlees inkopen en waar je aan eetstandjes de lekkerste dingen kan kopen. Vind je op de markt zelf je gading niet, dan kan je terecht in een van de vele pubs en restaurants die zich in de buurt bevinden.

Praktisch

Londen blijft verrassen
© Getty Images/iStockphoto

Wij reisden naar Londen met Tui, dat ook citytrips met de trein naar Amsterdam, Rotterdam, Keulen, Parijs, Lyon, Reims en Straatsburg aanbiedt.

Londen is heel makkelijk te bereiken met de Eurostar, die tot aan St. Pancras International in het centrum van de stad rijdt. De treinreis vanuit Brussel duurt 2 uur en 1 minuut. Nog makkelijker én sneller is vertrekken vanuit Rijsel; dan sta je in 1 uur en 22 minuten in de Britse hoofdstad.

Hoe vroeger je boekt bij Eurostar, hoe goedkoper je tickets zullen zijn. Voor een reisje naar Londen betekent dit dat je het best zes maanden op voorhand boekt. Je tickets voor je kerstshopping boek je dus best al in juli.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.