10 november 2017, 05:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 15:06
De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Deze week staan er pittabroodjes met een zelfgemaakte burger op het menu.
“Deze burgers heb ik zelf bedacht en intussen staan ze geregeld op ons menu”, vertelt Lise uit Sint-Baafs-Vijve. “Ik hou van experimenteren en lekkere smaakcombinaties. Dat heb ik van mijn mama, zij kookt ook heel graag en creatief.”
In de hamburgers kan je heel wat koelkastrestjes verwerken. “Het hoeft niet elke keer exact hetzelfde te zijn. De puntpaprika’s kun je vervangen door wortels; koriander in de plaats van munt is ook een lekker idee”, suggereert Lise.
RECEPT
voor twee personen
INGREDIËNTEN
4 pitabroodjes
1 aubergine
1 potje kant-en-klare humus
harissa
sjalot of ui
een halve bundel munt
2 puntpaprika’s
150 gram feta
gemengde salade
400 gram gemengd gehakt
paprikapoeder
peper en zout
olijfolie
balsamicoazijn
WERKWIJZE
Snijd de aubergine in plakjes en bestrooi met zout. Laat het zout even inwerken.
Voeg paprikakruiden, peper, zout en gebakken stukjes ui of sjalot aan het gehakt toe. Meng goed en maak er vier hamburgers van.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Haal het zout van de aubergines weg en bak ze bruin in olijfolie. Gril ook de puntpaprika’s in de pan. Bak de hamburgers. Gril de pitabroodjes twee minuten in de oven.
Meng de sla en voeg peper, zout, olijfolie en balsamicoazijn toe.
Snijd de pitabroodjes open en beleg ze met humus, een toefje harissa, een schijfje aubergine, de hamburger, een schijfje aubergine, wat puntpaprika, munt en humus.
Dresseer de hamburgers met het slaatje en strooi verbrokkelde feta over het geheel.