Leven, werk en passies van Margot Cornette

Mia Vanacker

Pas 21 jaar is ze, maar Margot Cornette is al een bijzonder zelfbewuste jongedame met een uitgesproken visie op leven, werk, studies en familie. Ze heeft de gave van het woord, is vriendelijk maar kordaat. Haar optreden in een reclamefilmpje voor garage Cornette, waarvan haar oom en neef de zaakvoerders zijn, zal de alerte tv-kijker en bioscoopbezoeker niet ontgaan zijn.

“Het is best raar om jezelf op het grote bioscoopscherm te zien. Het ging om een promofilmpje voor de Fiat 500. Vroeger hadden mijn oom en neef al eens zo’n filmpje laten maken en daarvoor iemand ingehuurd. Toen ze weer zoiets wilden maken, hebben ze het mij gevraagd. Het was de eerste keer dat ik zoiets deed, maar ik vond het een hele leuke ervaring. Ik moest een 25-tal outfits van diverse seizoenen bijhebben, die dan ook nog eens bij de kleuren van de wagentjes moesten passen.”

Leven, werk en passies van Margot Cornette
© Foto Kurt

“Vroeger heb ik nog viool en voordracht gevolgd. Ik deed dat zeer graag, maar door mijn studies heb ik daarvoor nu te weinig tijd. Wat ik jammer vind. Viool spelen zal er wellicht niet meer van komen, zoiets moet je blijven oefenen, maar presentaties zie ik later wel nog zitten. Ik ben niet bang om voor een groep te spreken. Mijn medestudenten weten dat. Vooraleer ik farmacie ging studeren, heb ik lang gedacht om ooit zelf voor de klas te staan. De piste van een job als leerkracht schrap ik nog altijd niet. Ik kan de vakken chemie en biologie geven.”

“Sinds Jasper tot de medische staf van Cercle Brugge hoort, ben ik ook groen-zwartsupporter.”© Foto Kurt

“Wat ik na mijn studies wil doen, weet ik nog niet zo goed. Aan het MMI in Kortemark kreeg ik mijn passie voor studeren en wetenschappen te pakken. Toen ik na het secundair onderwijs moest kiezen, zocht ik iets in de medische branche. Daarnaast was het sociale aspect heel belangrijk. Ik wil mensen helpen. Geneeskunde wou ik, wegens te lang, niet doen. Tandheelkunde was een optie, maar ik heb eerlijk gezegd een lichte vorm van smetvrees (lacht), dus beter niet. Omdat ik mij wel interesseer voor ziektebeelden en wat geneesmiddelen met een ziekte doen, heb ik voor farmacie gekozen. Maar dat betekent niet automatisch dat ik in een apotheek ga werken. Ziekenhuisapotheker of een toekomst in de cosmetica-industrie zeggen mij ook wat. Ik studeer heel graag en ik ga ten volle voor mijn studies. Als ik voor iets kies, bijt ik mij daar volledig in vast.”

“Ik hou van mooie spulletjes en trek er graag eens op uit naar een winkelstad.”© Foto Kurt

“Mijn vrije tijd gaat voor een groot deel naar mijn vriend Jasper. Heel geregeld trekken we er een weekendje opuit. En naar mijn familie. In Gent spreek ik af en toe met vriendinnen af, maar in het weekend ben ik graag thuis. Wat langer slapen, samen met Jasper in de zetel series of een film kijken, samen eten met de familie… We zijn alle twee familiemensen en bouwen bewust die qualitytime in. Dus, als ik later een werkplek moet zoeken, liefst in West-Vlaanderen, dicht bij mijn familie.”

Familie is heel belangrijk, zowel voor Margot als voor haar vriend Jasper Ameye.
Familie is heel belangrijk, zowel voor Margot als voor haar vriend Jasper Ameye. “Wij zijn familiemensen.”© Foto Kurt

“Maar ik trek ook graag een winkelstad in. Ik hoef daarom niet altijd iets te kopen, ik vind het gewoon leuk om naar etalages te kijken. Soms ga ik alleen, soms met mijn shoppingmaatjes nummer één – mijn mama en mijn zus -, of soms met vriendinnen. Een klein etentje, een kop koffie of een ijsje maken zo’n dag compleet.”

“Acteren in het promofilmpje voor garage Cornette was intensief, maar heel leuk.”© Foto Kurt

“Jasper is pas afgestudeerd als kinesist en werkt deeltijds in een kinepraktijk en deeltijds bij Cercle Brugge. Een jongensdroom. Vroeger stond hij als speler op de Cercle-grasmat. Nu maakt hij deel uit van het medische team en ben ik dus Cerclefan geworden. De vriend van mijn zus Ines vindt Gent dan weer de beste ploeg. Als die twee ploegen tegen elkaar uitkomen, tja, dan trekt de hele familie naar het voetbal. Heel leuk!”

Leven, werk en passies van Margot Cornette

Wie is Margo Cornette?

Margot werd op 4 januari 1997 geboren. Zij is, na zus Ines (25), de tweede dochter van Koen Cornette en Conny Decleir. Het gezin woont in Handzame. Margot is samen met Jasper Ameye, die net als kinesist afgestudeerd is.

Margot start nu haar eerste master farmacie aan UGent en heeft dus nog twee jaar voor de boeg.

In haar vrije tijd gaat ze graag shoppen, houdt ze van samen met vriendinnen leuke dingen doen en tijd met haar vriend Jasper doorbrengen. Tijdens de vakantie geeft ze sportklasjes aan kleuters.

“Studeren doe ik heel graag. Ik wil dan ook voor goede punten gaan en besteed heel veel tijd aan mijn studies.”© Foto Kurt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.