Julie Raes maakt cheesecake met bosbessen

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals deze heerlijke cheesecake van Julie Raes bijvoorbeeld.

“Deze kaastaart is echt mijn favoriet. Echte kaas smaak je er gelukkig niet in, de naam is wat misleidend. Maar de taart is echt lekker en vooral heel gemakkelijk om te maken”, verzekert Julie uit Staden. “Ik hou van koken. Op school krijg ik vier uur koken en thuis experimenteer ik dan graag verder met wat ik al kan. Ik probeer graag iets uit.”

“Ik maak de cake standaard met bosbessen, maar met citroen of ananas is hij ook lekker. Let er wel op dat de ananas niet te vochtig is.”

RECEPT

voor acht personen

INGREDIËNTEN

500gram mascarpone

250gram ricotta

3 eieren

70gram maïszetmeel

70gram suiker

1 zakje vanillesuiker

200gram witte chocolade

4 el melk

300gram Bastognekoekjes

120gram boter

200gram bosbessen

Julie Raes maakt cheesecake met bosbessen

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een springvorm met bakpapier.

Doe de koekjes in heel fijne stukjes. Smelt de boter en voeg die toe aan de koekjeskruimels. Druk het mengsel in de vorm en zet die 10 minuten in de oven.

Haal de koekjesbodem uit de oven en laat even afkoelen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 °C.

Meng de mascarpone met de ricotta, de suiker en de vanillesuiker. Voeg ook de eieren een voor een toe.

Smelt de chocolade in de melk. Doe dat au bain-marie, in de microgolfoven of in het pannetje waarin je al de boter smolt. Meng de gesmolten chocolade samen met het maïszetmeel door het beslag.

Schik het beslag op de koekjesbodem. Bestrooi rijkelijk met de bosbessen.

Zet de taart 55 minuten in de oven. Laat goed afkoelen. Plaats de taart nog even in de koelkast om op te stijven.