30 juni 2017, 05:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 15:05
Nu het seizoen van de rabarber op z’n laatste benen loopt, geeft Jozefa uit Sint-Eloois-Vijve een tip om er nog iets lekkers mee te bereiden. “Eigenlijk is deze taart helemaal niet moeilijk om te maken, al ziet ze er best wel speciaal uit”, zegt Jozefa, die heel graag bakt. “De balans tussen zoet en lichtzurig is verrassend. Het maakt de taart heel licht.”
Liever geen rabarber? “Dan kan je aardbeien of lichtgestoofde stukjes appel gebruiken”, adviseert Jozefa.
RECEPT
voor zes personen
INGREDIËNTEN
250 gram rabarber
225 gram kristalsuiker
3 eitjes
50 gram boter
50 gram maïzena
125 gram gezeefde, zelfrijzende bloem
3 el melk
WERKWIJZE
Was de rabarber en snijd in blokjes.
Meng 125 gram suiker met twee eierdooiers. Hou de eiwitten apart. Voeg de boter en één volledig ei toe en klop alles met de hand op.
Meng er ook de bloem en maïzena onder. Doe als laatste de melk erbij en klop tot een smeuïg geheel.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een springvorm in en bestuif die met bloem.
Schep het deeg in de springvorm en leg daarop de stukjes rabarber. Laat 30 minuten bakken in de oven, de taart mag zeker niet te droog zijn.
Klop de twee overblijvende eiwitten op. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de rest van de suiker toe.
Haal de rand van de springvorm voorzichtig weg en schik het eiwit in wolkjes op de taart.
Zet 10 minuten in de oven op 200 °C. Hou de taart in de gaten zodat het eiwit niet te bruin wordt.