Groene toetsen voor je interieur

Redactie KW

Planten zijn hip. Een cactus, vetplantje of monstera (gatenplant), terracotta bloempotje erbij en hup, hallo Instagram! Maar dat plaatje hebben we al vaak gezien. Gelukkig kan je nog heel wat andere leuke dingen doen met planten. Een beetje creativiteit brengt je al een heel eind ver!

Zelf heb ik echt iets met groen. Planten brengen zuurstof en dynamiek in je interieur. Ik ben er dan ook altijd het hart van in als mijn planten het begeven. Zo heb ik, toen we hier kwamen wonen, van mijn mama een heel mooie grote plant gekregen. Ik was er erg aan gehecht, maar elke winter verloor zij al haar bladeren en stond zij er heel treurig bij. Blijkbaar lag dat aan de droge lucht en vloerverwarming, maar hoeveel bloemenzaken ik ook afschuimde, niemand kon me een tip geven om mijn plant er weer bovenop te helpen. Ze heeft het niet gehaald en dat vond ik echt erg. Hebben jullie dat ook? De tijd dat we planten in een gewoon potje stopten, is passé. Er bestaan zoveel leuke mogelijkheden en bovendien kun je af en toe ook eens veranderen. Hier zijn mijn leukste tips.

Ga de hoogte in

Plantenstandaards zijn een echte trend op dit moment. Deze bloempotten met pootjes onder vind ik geweldig omdat ze toelaten in de hoogte te variëren als je een plantenhoekje creëert. Daarnaast vind ik zo’n standaard gewoon ook mooier dan dat je een plant gewoon op de grond zet. Zeker als je vloerverwarming hebt, doe je dat laatste beter niet.

Bovendien zijn sommige planten net te groot voor op de kast, maar net te klein voor op de grond. Dan is zo’n verhoogde plantenpot een geweldige oplossing. De mijne op de foto is er eentje van het Belgische Xlboom.

Kies voor toffe kleurtjes

Groene toetsen voor je interieur

Vaak zien we bloempotten in terracotta of in het wit terugkeren op interieurfoto’s. Zonde! In een leuk kleurtje kunnen ze namelijk een mooie aanvulling zijn op je interieur. Weet je niet goed welke kleur kiezen? Kijk dan eerst eens goed rond en ontdek wat de hoofdkleur in je kamer is. Welke kleur hebben je kussens, muren, gordijnen…? Kies vervolgens voor een bloempot in een tint die nauw bij die hoofdkleur aansluit. Je zal onmiddellijk merken dat de bloempot de totaallook van de kamer versterkt.

Blikvanger in een blik

Groene toetsen voor je interieur

Een van de meest recente trends in interieurland zijn blikken. Ja, je hebt het goed gelezen: blikken zoals verf- en conservenblikken, maar dan in een trendy jasje. Hier gebruik ik een hoge variant met een leuke quote op. Is het blik te hoog voor je plant? Zet er dan onderaan een doosje in, zo krijgt je plant hoogte en past ze perfect in het blik.

Steek je planten eens in een mandje

Groene toetsen voor je interieur

Ongetwijfeld heb je het ook al gezien in hippe interieurzaken en dito magazines: planten in een mand of in een papieren zak. Ook dat is superleuk. Zo’n mand laat je ook toe wat af te wisselen. De ene keer leg je wat kussens in de mand, de andere keer zet je er een plant in. Zorg dan wel voor een waterdichte pot rond je plant of bind er een plastic zakje rond dat het water kan opvangen. Goed voor je plant én de mand.

Welke tip vind jij de leukste? Welke zou je graag zelf thuis eens proberen? Heb je nog andere creatieve plantenideeën? Laat het me dan zeker weten! Veel plezier!

www.ergenstussenin.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.