2 juni 2017, 05:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 15:07
Grietje uit Desselgem is gepassioneerd door eten. “En als het even kan, graag ook calorievriendelijk”, voegt ze eraan toe. “Dit slaatje stelde ik zelf samen. Het is vegetarisch, caloriearm én lactose- en glutenvrij. Als alternatief voor een picknick is het perfect, vind ik.”
“Met koken amuseer ik me enorm. De zin voor lekker eten kreeg ik van thuis mee. Mijn recepten post ik regelmatig op mijn blog Grietjes Goesting, waar ik grootse plannen mee heb.”
RECEPT
voor vier personen
INGREDIËNTEN
275gram driekleurige quinoa
30gram geroosterde pijnboompitten
80gram pecannoten
100gram granaatappelpitjes
1 kleine rode ui
1 rode, zoete appel
1 limoen
2 eetlepels gehakte bieslook
4 eetlepels gehakte koriander
100gram babyspinazie
300gram fetakaas
balsamicoazijn
balsamicocrème
WERKWIJZE
Start met de voorbereidingen: hak de kruiden fijn, snipper de rode ui fijn, snijd de appel in brunoise en giet er wat limoensap over.
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en kruid af met peper en zout.
Stel je salade samen. Doe de quinoa in een kom. Voeg er de noten, ui, granaatappelpitjes, appel, fetakaas en kruiden aan toe. Sprenkel er het sap van de limoen over. Schik enkele eetlepels quinoasalade in het midden van het bord en leg er de blaadjes babyspinazie rond. Werk af met balsamicoazijn en -crème.