Griet Laleman maakt vislasagne met kreeftensoep

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Griet Laleman uit Torhout stelt ons haar vislasagne met kreeftensoep voor.

“Heb je bezoek, dan kan je deze lasagne vooraf al maken. De oven inschuiven en gezellig mee aperitieven met je gezelschap; meer hoef je dan niet te doen”, lacht Griet uit Torhout. Ze houdt enorm veel van koken. “Mijn mama leerde me heel wat en ik probeer ook graag zelf iets nieuws uit.”

Deze lasagne bevat geen room. Wil je er liever andere vis of groenten in verwerken, dan kan dat perfect.

RECEPT

voor vier personen

INGREDIËNTEN

400 gram kabeljauw in stukken

200 gram zalm in reepjes

enkele scampi’s

15 lasagnevellen

1 gesnipperde ui

1 gesnipperd teentje knoflook

1 grote prei

200 gram wortelen in blokjes

50 gram zachte boter

50 gram bloem

250 ml visbouillon

100 ml witte wijn

een blik kreeftensoep

200 gram geraspte kaas

marjolein

cayennepeper

olijfolie

peper en zout

tijmaromaat (smaakversterker)

Griet Laleman maakt vislasagne met kreeftensoep

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stoof de ui en de knoflook in de olijfolie. Voeg de gestoofde prei en gekookte wortels toe. Kruid met peper en zout.

Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe. Blus met de visbouillon. Voeg de kreeftensoep naar eigen smaak toe en breng het geheel aan de kook.

Breng op smaak met een scheutje witte wijn, wat cayennepeper, marjolein en peper en zout.

Vet de ovenschotel in en leg een laag lasagnevellen onderaan. Schep er de helft van de groenten en de helft van de vis op. Giet er een laag saus over.

Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus, enkele scampi’s en geraspte kaas.

Zet de ovenschotel 45 minuten in de oven.