3 november 2017, 05:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 15:06
De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Griet Laleman uit Torhout stelt ons haar vislasagne met kreeftensoep voor.
“Heb je bezoek, dan kan je deze lasagne vooraf al maken. De oven inschuiven en gezellig mee aperitieven met je gezelschap; meer hoef je dan niet te doen”, lacht Griet uit Torhout. Ze houdt enorm veel van koken. “Mijn mama leerde me heel wat en ik probeer ook graag zelf iets nieuws uit.”
Deze lasagne bevat geen room. Wil je er liever andere vis of groenten in verwerken, dan kan dat perfect.
RECEPT
voor vier personen
INGREDIËNTEN
400 gram kabeljauw in stukken
200 gram zalm in reepjes
enkele scampi’s
15 lasagnevellen
1 gesnipperde ui
1 gesnipperd teentje knoflook
1 grote prei
200 gram wortelen in blokjes
50 gram zachte boter
50 gram bloem
250 ml visbouillon
100 ml witte wijn
een blik kreeftensoep
200 gram geraspte kaas
marjolein
cayennepeper
olijfolie
peper en zout
tijmaromaat (smaakversterker)
WERKWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stoof de ui en de knoflook in de olijfolie. Voeg de gestoofde prei en gekookte wortels toe. Kruid met peper en zout.
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe. Blus met de visbouillon. Voeg de kreeftensoep naar eigen smaak toe en breng het geheel aan de kook.
Breng op smaak met een scheutje witte wijn, wat cayennepeper, marjolein en peper en zout.
Vet de ovenschotel in en leg een laag lasagnevellen onderaan. Schep er de helft van de groenten en de helft van de vis op. Giet er een laag saus over.
Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus, enkele scampi’s en geraspte kaas.