Eliza Bruyneel maakt Italiaanse gehaktballetjesmet paprikasausje

Jozefien Eggermont

Dit kindvriendelijke gerecht tovert Eliza uit Ingelmunster regelmatig op tafel. “Inspiratie haalde ik uit verschillende kookboeken en de kooklessen die ik volgde. Zelfgemaakte mayonaise maakt het af”, vertelt ze. “Het is eens iets anders dan de traditionele keuken. Onze kindjes zijn ook fan, dus zijn de balletjes intussen een klassieker geworden bij ons.”

RECEPT

voor 2 volwassenen en 2 kinderen

INGREDIËNTEN

500 g zoete aardappels

500 g aardappels

2 eitjes

sojaroom

peper en zout

nootmuskaat

Provençaalse kruiden

oregano

paneermeel

klontje boter

500 g kippengehakt

1 bol mozzarella in kleine stukjes

8 kerstomaatjes

peterselie

500 g gegrilde paprika’s uit bokaal

1 potje ricotta

boschampignons

gemengde jonge sla

Eliza Bruyneel maakt Italiaanse gehaktballetjesmet paprikasausje

WERKWIJZE

Kook de zoete aardappels. Breng op smaak met peper en zout en sojaroom. Pureer alles.

Kook ook de gewone aardappels. Voeg een ei en sojaroom toe en kruid af. Pureer alles.

Doe de beide soorten puree in een ovenschotel en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Maak nu de kippengehaktballetjes. Meng het gehakt samen met de stukjes mozzarella, de kerstomaatjes in kleine stukjes, een ei en peterselie en kruid af met peper, zout en Provençaalse kruiden. Gebruik géén paneermeel. Draai balletjes en laat die 15 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Bereid het pittige paprikasausje door de gegrilde paprika’s te mixen. Voeg de ricotta toe en kruid met peper, zout en oregano. Meng alles en laat op een laag vuurtje warm worden.

Serveer met in olijfolie gestoofde boschampignons en gemengde jonge sla.