9 juni 2017, 05:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 15:05
Dit kindvriendelijke gerecht tovert Eliza uit Ingelmunster regelmatig op tafel. “Inspiratie haalde ik uit verschillende kookboeken en de kooklessen die ik volgde. Zelfgemaakte mayonaise maakt het af”, vertelt ze. “Het is eens iets anders dan de traditionele keuken. Onze kindjes zijn ook fan, dus zijn de balletjes intussen een klassieker geworden bij ons.”
RECEPT
voor 2 volwassenen en 2 kinderen
INGREDIËNTEN
500 g zoete aardappels
500 g aardappels
2 eitjes
sojaroom
peper en zout
nootmuskaat
Provençaalse kruiden
oregano
paneermeel
klontje boter
500 g kippengehakt
1 bol mozzarella in kleine stukjes
8 kerstomaatjes
peterselie
500 g gegrilde paprika’s uit bokaal
1 potje ricotta
boschampignons
gemengde jonge sla
WERKWIJZE
Kook de zoete aardappels. Breng op smaak met peper en zout en sojaroom. Pureer alles.
Kook ook de gewone aardappels. Voeg een ei en sojaroom toe en kruid af. Pureer alles.
Doe de beide soorten puree in een ovenschotel en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Maak nu de kippengehaktballetjes. Meng het gehakt samen met de stukjes mozzarella, de kerstomaatjes in kleine stukjes, een ei en peterselie en kruid af met peper, zout en Provençaalse kruiden. Gebruik géén paneermeel. Draai balletjes en laat die 15 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Bereid het pittige paprikasausje door de gegrilde paprika’s te mixen. Voeg de ricotta toe en kruid met peper, zout en oregano. Meng alles en laat op een laag vuurtje warm worden.
Serveer met in olijfolie gestoofde boschampignons en gemengde jonge sla.