Daphne Parmentier maakt wortelcake met mascarpone

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zin om je huis naar heerlijk gebak te laten ruiken?

“Meteen kan ik al het misverstand uit de wereld helpen dat wortelcake naar wortel smaakt”, lacht Daphne uit Roeselare. “Dat schrikt veel mensen af, maar eigenlijk proef je er niets van. Je werkt met het zoete van de wortel, wat ervoor zorgt dat je minder suiker nodig hebt.”

De wortelcake kan je maken in een springvorm of als cupcake. “Naar het juiste recept heb ik toch even moeten zoeken. Online vind je veel wortelcakerecepten, maar ze zijn vaak te droog. Deze cake heeft de ideale balans dankzij de mascarpone.”

Bakken vindt Daphne een heel gezellige hobby: “Ik hou van een huis dat heerlijk naar gebak ruikt. En voor de kinderen is het fijn dat er iets lekkers klaarstaat als ze thuiskomen van school.”

RECEPT

voor een bakvorm met een diameter van 24 cm

INGREDIËNTEN

100 gram boter

100 gram suiker

3 eieren

200 gram zelfrijzende bloem

200 gram geraspte wortelen

80 gram (wal)noten

250 gram mascarpone

1 eierdooier

1 eiwit

1 zakje vanillesuiker

Daphne Parmentier maakt wortelcake met mascarpone

WERKWIJZE

Roer de boter en de suiker tot een luchtige crème. Roer er vervolgens een voor een de drie eieren door. Meng met de bloem.

Schep er de geraspte wortelen bij, samen met de gehakte noten. Meng tot een mooie, gladde massa.

Schep het mengsel in een beboterde springvorm en bak 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Laat de taart afkoelen en snijd ze daarna horizontaal door.

Meng de mascarpone met 1 eierdooier, 1 zakje vanillesuiker en 1 eetlepel suiker. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het voorzichtig onder de mascarpone.

Verdeel de helft van het mengsel over de onderste taarthelft. Leg de bovenste taarthelft erop en werk de taart bovenaan af met de rest van de crème.