29 december 2017, 05:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 15:06
De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Wie kan er nu neen zeggen tegen een dessertje met chocolade?
“Meestal maak ik voor- of hoofdgerechten klaar, maar voor dit dessert maak ik graag een uitzondering. Het is zeker niet moeilijk”, verzekert Dany uit Blankenberge. “Verwacht geen klassiek chocoladetaartje, maar wel eentje met een chocoladevulling met pudding en havermout. Je hebt er ook geen speciale ingrediënten voor nodig. Het recept vond ik bij Colruyt en ik veranderde er eigenlijk niets aan. Met een bolletje vanille-ijs erbij geef je er een feestelijke touch aan.”
RECEPT
voor vier taartjes
INGREDIËNTEN
4,5 dl melk
1 rol kruimeldeeg
30 gram havermout
130 gram donkere chocolade
20 gram suiker
1 eetlepel puddingpoeder (vanille)
1 eetlepel maïszetmeel
WERKWIJZE
Verwarm de oven op 180 °C.
Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit. Zet het taartvormpje omgekeerd op het deeg en snij een cirkel uit het deeg die 1 cm groter is dan het vormpje. Doe dat vier keer.
Leg de deegcirkels in de vormpjes. Leg er het bakpapier op en bedek volledig met bakparels. Bak 15 minuten blind in de oven.
Los intussen het puddingpoeder en het maïszetmeel op in 125 ml melk.
Breek 100 gram chocolade in stukjes en rasp de andere 30 gram.
Haal de taartbodems uit de oven en verwijder het bakpapier en de -parels. Zet de bodems nog 8 tot 10 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat ze nadien afkoelen.
Verwarm 325 ml melk samen met de havermout, suiker en stukjes chocolade. Blijf roeren en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje tot de chocolade gesmolten is.
Giet het puddingmengsel erbij, laat al roerend verder koken tot alles ingedikt is. Haal van het vuur.
Schep de lauwe pudding in de voorgebakken taartbodempjes en laat alles afkoelen.
Versier net voor het serveren met de geraspte chocolade.