De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont.
Koken voor de hele familie, daar draait Carine Lagaisse uit Kortrijk haar hand niet voor om. “Elke middag komen kleinkindjes Basile en Victorine eten en op zondag is het vaak full house”, lacht ze. “Het handige aan deze ovenschotel is dat je alles vooraf kan maken.”
“Kook je voor kindjes, gebruik dan niet te veel mosterd zodat de smaak niet te fel is”, geeft ze mee als tip.
“De bolletjes puree vorm ik met een ijsschepper, heel gemakkelijk.”

INGREDIENTEN h2>
voor vier personen p>
800 gram gemengd gehakt p>
300 gram wortels p>
2 preiwitten of 2 stronken witloof p>
150 gram champignons p>
2 teentjes knoflook p>
1 kg gekookte aardappelen p>
4 eetlepels tomatenpuree p>
9 dl vleesbouillon p>
20 ml worcestersaus p>
scheutje olie p>
40 gram boter p>
40 gram bloem p>
4,5 dl melk p>
50 gram gemalen kaas p>
2 eieren p>
1 eetlepel moster p>
WERKWIJZE p>
Fruit de fijngesnipperde wortelen, prei (of witloof)
en geperste knoflook twee minuten in hete olie.
Voeg het gehakt toe en laat vijf minuten meebakken tot het rul is.
Voeg vervolgens de bouillon, worcestersaus, champignons in plakjes en tomatenpuree toe.
Laat 25 minuten stoven in een open pan. Kruid bij naar eigen smaak met peper en zout.
Pureer de aardappelen.
Maak een roux met boter, bloem en melk en laat indikken.
Roer mosterd, eierdooiers en kaas onder de saus.
Meng nadien de saus met de puree.
Doe het gehakt-groentemengsel in een ovenschotel. Bedek met een dikke laag puree.
Zet de schotel 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.