INGREDIENTEN
voor vier personen
800 gram gemengd gehakt
300 gram wortels
2 preiwitten of 2 stronken witloof
150 gram champignons
2 teentjes knoflook
1 kg gekookte aardappelen
4 eetlepels tomatenpuree
9 dl vleesbouillon
20 ml worcestersaus
scheutje olie
40 gram boter
40 gram bloem
4,5 dl melk
50 gram gemalen kaas
2 eieren
1 eetlepel moster
Fruit de fijngesnipperde wortelen, prei (of witloof)
en geperste knoflook twee minuten in hete olie.
Voeg het gehakt toe en laat vijf minuten meebakken tot het rul is.
Voeg vervolgens de bouillon, worcestersaus, champignons in plakjes en tomatenpuree toe.
Laat 25 minuten stoven in een open pan. Kruid bij naar eigen smaak met peper en zout.
Pureer de aardappelen.
Maak een roux met boter, bloem en melk en laat indikken.
Roer mosterd, eierdooiers en kaas onder de saus.
Meng nadien de saus met de puree.
Doe het gehakt-groentemengsel in een ovenschotel. Bedek met een dikke laag puree.
Zet de schotel 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.