Bourgogne des Flandres

Philippe Verhaest

Bierfanaat Philippe Verhaest geniet als geen andere van de lekkere kant van het leven. Hier laat hij je alvast mee proeven…

In 2015 begonnen ze het legendarische bier Bourgogne des Flandres na liefst zestig jaar weer in Brugge te brouwen. In de unieke stadsbrouwerij aan de Kartuizerinnenstraat staat Bruggeling en meesterbrouwer Thomas Vandelanotte in voor de creatie van de godendrank.

De Bourgogne des Flandres is een typisch voorbeeld van hoe jonge en oude bieren met elkaar gemengd of versneden kunnen worden tot er een perfect evenwicht ontstaat. Daarvoor wordt een bier van hoge gisting, gemengd met lambiek van brouwerij Timmermans, gebruikt. De neus verraadt een fris aroma met een zekere houttoets, terwijl de eerste slokken zorgen voor een verfrissende en tegelijk zurige sensatie voor de smaakpapillen.

De smaak vult de hele mond, hoewel het alcoholpercentage slechts vijf procent bedraagt. Wat ons betreft, het ideale bier om als aperitief te schenken of om een zonnige barbecue mee te ondersteunen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.