27 oktober 2017, 04:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 15:06
De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Wie heeft er zin in Snickerbrownies?
“Ooit zag ik in Komen eten het recept voor Snickerbrownies, de klassieke brownies maar dan met Snickers, dus. Dat vond ik zo goed klinken, dat ik een eigen versie heb bedacht”, vertelt Annelies uit Leffinge. “En die bleken een schot in de roos.”
Hoe de brownies smaken, kan je zelf uittesten of gewoon komen proeven in Lilly, het koffiehuis van Annelies. “Sinds september heb ik mijn eigen lunch- en koffiehuis. Een stille droom die ik samen met mijn man heb kunnen realiseren”, vertelt ze. “Lilly vind je in het centrum van Leffinge, ideaal voor de dorpsbewoners en voor toeristen en fietsers.”
RECEPT
voor een bakvorm van 26×38 cm
INGREDIËNTEN
350 gram fondantchocolade
250 gram kristalsuiker
170 gram boter
150 gram patisseriebloem
4 gram bakpoeder
200 gram eieren (4 stuks)
75 gram Snickers
snuifje zout
WERKWIJZE
Verwarm de heteluchtoven op 175 °C.
Meng de stukjes chocolade met de boter en de suiker. Smelt au bain-marie.
Meng apart de bloem met het bakpoeder, het snuifje zout en de eieren.
Voeg het gesmolten chocolademengsel bij het bloemmengsel. Meng goed door elkaar met een garde.
Stort het beslag in een lage bakvorm die je invet of met bakpapier bekleedt.
Verdeel daarover gelijkmatig de stukjes Snicker. Zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk onder het beslag terechtkomen.
Bak de brownie 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de oven. Controleer regelmatig met een prikker. De brownie mag zeker niet volledig uitdrogen.
Haal de vorm uit de oven en ontvorm de brownie. Laat die volledig afkoelen voor je die in vierkantjes snijdt.