Young Red Dragons naar halve finales

Foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

Het was bibberen voor de U17-jongens op het EK volleybal in Konya op zaterdag.

Door het 0-3 verlies in de vroege zaterdagnamiddag hadden de jongste Dragons hun lot niet meer in eigen handen. Enkel winst van Rusland betekende een halve finale. Gelukkig haalden de Russen een 0-2 achterstand op en daardoor spelen de Belgen maandag de halve finale tegen Bulgarije.

Tegen Italië konden de jongens van Wim De Boeck geen tweede keer op rij stunten. Italië was te sterk en had daar maar drie sets voor nodig.

Italië kwam zeer gefocust voor de dag. Ze konden dan ook snel enkele puntjes uitlopen via sterk tactisch werk. De Italiaanse services brachten de receptie in problemen en de blok-verdediging belette België het scoren. Italië kon de voorsprong behouden tot het einde van de set, 17-25.

Set twee startte opnieuw met een kloofje voor Italië. België kon via enkele mooie punten terug aansluiten. Maar kleine foutjes in het Belgische spel zorgden ervoor dat Italië opnieuw op voorsprong kwam. Bij een stand van 17-20 rechtten onze Young Red Dragons opnieuw de rug en vochten om opnieuw dichterbij te komen, 21-22. Ondanks deze vechtlust ging de set naar Italië (22-25).

Italië was duidelijk gebeten om ook de derde set binnen te halen en de leidersplaats in de poule over te nemen. Italië bleef zijn sterke spel spelen en verdedigde alle Belgische aanvallen van de grond. De laatste set eindigde met een setstand van 16-25.

België – Italië: 0-3: 17-25, 22-25, 16-25

Speelde voor België: Mc Cluskey (2), Plaskie (8), Fafchamps (1), D’heer, Rotty (5), Van Elsen (5). Libero: Perin, Verbruggen. Kwamen in: Peeters (9), Vanhelmont (2).