‘Warm en Stijlvol’ vraagt aanpak Gaston Martensplein

De groep Warm en Stijlvol wil het Gaston Martensplein opwaarderen. We zien v.l.n.r. Patric Jacobs, Pol De Frene, Marcel Van Oost, Hendrik Berlaen, Hubert Carpentier, Jan Van Hauwaert en Peter Bral. (Foto MVW)
Redactie KW

De groep ‘Warm en Stijlvol’, die de belangen van de inwoners rond het Gaston Martensplein en de sympathisanten behartigt, moet vaststellen dat het plein er troosteloos bijligt. De vier politieke partijen werden aangeschreven en om een reactie gevraagd.

“Het is bemoedigend vast te stellen dat alle politieke partijen samen met ons de weg van participatieve democratie willen bewandelen”, aldus woordvoerder Hubert Carpentier.

“Na de bekendmaking van de verkiezingsprogramma’s zal blijken hoeveel belang de politieke partijen hechten aan de dringende aanpak van het Gaston Martensplein. Zulte is in de hoek geduwd in vergelijking met Olsene en vooral Machelen, waar men wel over een mooi ‘gemeenteplein’ beschikt. Ik ben eens gaan kijken naar de manier waarop van het gemeenteplein van Sint Lievens Houtem iets mooi werd gemaakt.”

Burgerparticipatie

“Ik was beschaamd om de vergelijking te maken met het Gaston Martensplein. Intussen werden wij ook genomineerd voor het burgerparticipatieproject dat door de gemeente werd uitgeschreven en waarvoor 10.000 euro werd uitgetrokken. Met ‘Warm en Stijlvol’ verwijzen wij naar het logo van de gemeente Zulte. “Dat is niet toevallig, maar wel een uitnodiging om met de burgers en hun vertegenwoordigers in dialoog te treden. De verlichting op het Gaston Martensplein is dertig jaar oud. Acht jaar geleden, tijdens de vorige legislatuur, hebben wij al gepleit voor verbetering. Vandaag werd er nog altijd niets ondernomen. Voor mij een bewijs van zwakheid,” besluit Carpentier.

“In Zulte had en heeft het gemeentebestuur drie sites in gedachten”, vult Patrick Jacobs aan. “Daarna zou eventueel gedacht worden aan het Gaston Martensplein. Volgens ons moet dat in één geheel opgenomen worden. We nodigen het gemeentebestuur uit om projecten met eigen middelen uit te voeren, in plaats van aan ‘burgerparticipatie’ te denken.” (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier