IN BEELD Melina uit Roeselare gaat ‘urbexen’ met vriendinnen

Redactie KW

Ik ben altijd al geboeid geweest door alles wat ‘oud’ was“, vertelt Melina. “Ik zag graag oude gebouwen, versleten huizen, auto’s… En ik vroeg mij altijd het verhaal er achter af.”

Via haar vriendin Laura maakte Melina kennis met ‘urbexen’, ofte ‘urban exploring’. “Ik wilde direct een keertje mee en na de eerste keer had ik al direct de microbe te pakken“, zegt ze. Daarna begon ze zelf locaties op te zoeken. “Ik heb dan ook mijn vriendin Lisa er kennis mee laten maken en die was ook meteen verkocht. Tegenwoordig plannen we regelmatig eens een ‘urbex dag’.” Goed uitgedost natuurlijk, met schoenen met dikke zolen en lange mouwen en broek, want netels, onkruid en gebroken glasscherven zijn vaste prik.

Tot dusver beperkten de trips zich nog tot België, maar er worden toch flink wat kilometers afgemaald. “Sommige dagen zitten we wel 8 uur in de auto, maar dat nemen we er graag bij”, lacht Melina. De passie bracht haar al naar (de omgeving van) Gent, Brugge, Kortrijk en Aalst, en ook eens een dagje in de Ardennen. “Frankrijk en Duitsland staan met stip op de agenda”, aldus Melina.

(FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.