Winnen Camille Dhont of Niels Destadsbader een Gouden K ?

25 januari 2020 : de laureaten van de Gouden K's 2019 op het podium.©PATRICK DEPYPERE PADI
25 januari 2020 : de laureaten van de Gouden K's 2019 op het podium.©PATRICK DEPYPERE PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Het Gala van de Gouden K’s is elk jaar, als grootste awardshow van het land, goed voor een volledig uitverkocht Sportpaleis. Door het coronavirus is het dit jaar helaas niet mogelijk om opnieuw 16.000 kinderen en hun (groot)ouders live te verwelkomen op deze achtste editie. Maar Ketnet wil de Ketnetters toch laten genieten van een spectaculaire awardshow, die coronaproof wordt geproduceerd, waarin ze te weten komen wie of wat in 2020 in media, muziek en showbizz het populairste was bij de kinderen in Vlaanderen. Krijgen Niels Destadsbader of Camille Dhont een Gouden K ?

Tijdens het Gala van de Gouden K’s 2020 delen bekende uitreikers awards uit in twaalf categorieën. Ketnet staat met beide voeten in de leefwereld van kinderen en dat leidde dit jaar tot twee nieuwe categorieën: TikTok-ster van het jaar en YouTube-hit van het jaar. Wie wint, was de keuze van de Ketnetters. Duizenden kinderen brachten hun stem uit via de Ketnet-app en Ketnet.be. Voor de eerste keer kunnen de Ketnetters ook tijdens de liveshow stemmen op twee extra awards : ‘Outfit van het jaar’ en ‘Smos van het jaar’. Met dit interactieve element wil Ketnet de Ketnetters thuis volop betrekken bij de liveshow.

De liveshow is zaterdag te volgen vanaf 18.30 uur op Ketnet en Ketnet.be, in de Ketnet-app en via VRT NU. De show wordt nogmaals integraal uitgezonden op zondag 31 januari om 08.30 en om 17.00 uur op Ketnet.

Tijdens de Rode Loper-show tellen Zita Wauters en Elias Verwilt samen met de Ketnetters af naar het Gala van de Gouden K’s 2020 en bieden ze een exclusieve blik op de rode loper. De Rode Loper-show is vanaf 18.05 uur te volgen op Ketnet en Ketnet.be, in de Ketnet-app en via VRT NU.

Onmiddellijk na de uitzending van de liveshow geeft Ketnet een unieke blik achter de schermen van deze innovatieve en complexe productie in The Making Of het Gala van de Gouden K’s . De Ketnetters komen er te weten hoe de opnames van de optredens in hun werk gingen en hoe de voorbereidingen verliepen, met leuke anekdotes en bijdragen van verschillende bekende gezichten.

The Making Of het Gala van de Gouden K’s : zaterdag 30 januari, na het gala op ketnet.be, in de Ketnet app en op VRT NU. The Making Of wordt nogmaals uitgezonden op zondag 31 januari om 19.30 uur op Ketnet.

Door het coronavirus kunnen de Ketnetters niet fysiek meezingen en meedansen met hun favoriete artiesten op deze achtste editie van het Gala. Maar Ketnet wil de spectaculaire beleving van de liveshow toch maximaal overbrengen tot bij de Ketnetters thuis. Daarom wordt het Gala omgetoverd tot een unieke, virtuele speeldoos, in samenwerking met AED studios, Malfmedia, AVWizard en Eurogrip.

Ketnet kiest voor een systeem dat het mogelijk maakt om live met vier camera’s echte beelden en virtuele beelden te combineren. Er wordt dus gebruikt gemaakt van standaard captatiemiddelen waaraan 3D-beelden worden toegevoegd. Ketnet heeft hiermee een wereldprimeur vast, want deze XR-set werd nog nooit eerder gebruikt tijdens een live-event. De tv-beleving thuis sluit zo sterk aan bij een interactieve gamewereld met spectaculaire visuals.

Dat het Gala met acht edities ondertussen een gevestigde waarde geworden is in showbizzland, blijkt uit de lijst van uitreikers van de awards. De Gouden K’s worden uitgedeeld door niemand minder dan Jani Kazaltzis, Marc Van Ranst, Conner Rousseau en Ella Leyers, Carmen uit F.C. De Kampioenen , Andy Peelman en Dina Tersago, Mathias Coppens en Sean Dhondt, Samson & Marie, en vele anderen. Het Gala van de Gouden K’s 2020 belooft weer een wervelende, spectaculaire show te worden met heel wat straffe optredens. Niemand minder dan #LikeMe, Niels Destadsbader, Ketnet Musical met Campus 12 en Regi met Camille, Jake Reese en OT trakteren de Ketnetters op spetterend optredens.

Op het Gala van de Gouden K’s 2020 worden twaalf awards uitgereikt. Ketnet staat met beide voeten in de leefwereld van kinderen en dat zorgt dit jaar voor twee nieuwe categorieën : TikTok-ster van het jaar en YouTube-hit van het jaar . Daarnaast kunnen de Ketnetters ook tijdens de liveshow zelf stemmen voor ‘Outfit van het jaar’ en ‘Smos van het jaar’. (PADI)

Het Gala van de Gouden K’s 2020 is live te volgen op zaterdag 30 januari vanaf 18.30 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app. De uitzending van het Gala van de Gouden K’s is ook te bekijken met Vlaamse Gebarentaal op woensdag 3 februari om 13.30 uur op Ketnet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.