VMVS uit Roeselare plant vanaf zaterdag 30 januari een aantal gratis live streamconcerten

Leah Bien is op zaterdagavond 30 januari terug van de partij.©jurne verstraete PADI/Jurne
Leah Bien is op zaterdagavond 30 januari terug van de partij.©jurne verstraete PADI/Jurne
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Als één van de eersten was VMVS uit Roeselare gestart met live streams in Vlaanderen. Jurne Verstraete was inderdaad één van de eerste die zelfs al tijdens de eerste lockdown live streams deed. “We probeerden een beetje te rekenen op de steun van de fans en de kijkers. We hebben ook geprobeerd van een echt podium te maken, zodat het wat professioneel overkwam op het scherm.”

“Al vlug kwamen we tot de vaststelling dat het niet zo éénvoudig was om mensen echt wakker te maken om betalend een online event te steunen. We probeerden het uit met verschillende bekende en minder bekende artiesten en we testen ook verschillende formules uit. Het één was al succesvoller dan het ander. We leerden ook constant bij om de kwaliteit van onze streams te verbeteren wat betreft klank en beeld. We probeerden ook verschillende platformen uit om te zien wat het beste was, maar vooral wat het interessantste was voor de mensen om te kunnen volgen. Velen hadden het wat moeilijk om naar een niet zo gekend medium te gaan en ergens in te loggen om naar de stream te kunnen kijken”; vertelt Jurne. “Daarom hebben we in het najaar beslist om met een link op Youtube te werken, omdat we daar in een goede kwaliteit

naar toe konden streamen en het voor de mensen heel eenvoudig was om te volgen en ook over te zetten naar hun TV, zodat ze op groot scherm kunnen mee volgen. Want dat is echt wat de mensen dan ook willen, als ze iets van steun hebben gegeven, willen ze het dan ook op het grote scherm kunnen bekijken. In december hebben we ons systeem uitgebreid en streamen we nu tegelijkertijd naar Facebook, Youtube, Twitter en Twitch om nog een groter publiek te kunnen aanspreken. Maar de grootste verandering in het systeem was dat we steun hebben gezocht bij zelfstandigen die langs deze weg hun zaak wilden promoten. Hieruit volgde uiteraard dat het grote publiek gratis kon kijken naar de streams die we brachten. Een eerste reeks had op die manier een groot succes met een 20.000 tal directe views op de verschillende platformen. Die eerste reeks van drie heeft Leah Bien, samen met gastartiest David Decoene gebracht. In een tweede geplande reeks die start op zaterdag 30 januari heeft Leah Bien als gast Chris Reilhof gevraagd. We hebben terug de steun gekregen van een aantal bedrijven, waardoor het terug gratis te bekijken is op Youtube (kanaal van Leah Bien), Facebook (fanpagina van Leah Bien) en uiteraard wordt dit gedeeld op verschillende profielen, Twitter (twitter.com/vmvsbe) en Twitch ( www.twitch.tv/leahbien) .”

Het nieuwe decor.©jurne verstraete PADI/Jurne
Het nieuwe decor.©jurne verstraete PADI/Jurne

“We hopen uiteraard zoveel mogelijk mensen te kunnen verwelkomen. De mensen kunnen live reageren naar de artiesten toe, die alle reacties in de studio op een scherm zien verschijnen en dus kunnen reageren naar het publiek toe, wat voor het publiek nog eens extra plezant is, daar ze dan toch direct contact met de artiest kunnen maken. Kijk en probeer vooral te genieten is de boodschap in deze voor iedereen moeilijke periode”, besluit Jurne Verstraete van VMVS uit Roeselare, die ongetwijfeld veel muziekfanaten zal blij maken met dit gratis muzikale aanbod. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.