The Voice-revelatie Robin Crauwels ‘special guest’ op Crooners-tribute van Yannick Bovy in Antwerpen

Robin en Yannick
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zaterdag 23 oktober trekt crooner Yannick Bovy (33, Sint-Job) met zijn liveband naar de Antwerpse Elisabethzaal voor zijn langverwachte tribute concert ‘Yannick Bovy Celebrates The Crooners’. Dit muzikale eerbetoon, waarin Yannick de tijdloze nummers van grootheden als Frank Sinatra, Tony Bennett, Nat King Cole, Dean Martin e.v.a. brengt, stond normaal gepland op 24 oktober 2020, maar moest door de gekende omstandigheden uitgesteld worden naar een latere datum.

Maar kijk, ‘elk nadeel heb z’n voordeel’ leerde een legendarisch Nederlands voetballer ons en dit bleek ook voor Yannick Bovy het geval. De extra maanden in aanloop naar dit concert werden niet enkel gebruikt om de show nog verder te perfectioneren, Yannick zag ook vanop de eerste rij hoe een ander, jong, muzikaal talent uit de provincie Antwerpen helemaal ontbolsterde.

De 20-jarige Robin Crauwels uit Lier wist tijdens het voorbije seizoen van ‘The Voice’ (VTM) de coaches, het publiek en de kijkers week na week te betoveren met zijn prachtige stem en muzikaliteit. De zeer getalenteerde jongeman schopte het onder de vleugels van coach Koen Wauters zelfs tot de finale. Daarin moest hij als runner-up uiteindelijk nipt de duimen leggen voor de ontwapenende Grace, maar o.a. zijn sublieme finaleversie van ‘Peaches’ van Justin Bieber staat wel voor eeuwig in het collectieve The Voice-geheugen gegrift.

Robin maakte met de hem kenmerkende mix van moderne pop met een vleugje jazz ook een onuitwisbare indruk op Yannick. In die mate zelfs, dat hij Robin uitnodigde als ‘special guest’ op zijn Crooners-tribute in de Antwerpse Elisabethzaal. Robin, zelf ook een groot fan van dit genre, moest niet lang nadenken alvorens enthousiast in te gaan op Yannick’s vraag. Het wordt op 23 oktober sowieso een bijzondere avond voor zowel Yannick als Robin, want voor beide Antwerpenaren is het de eerste keer dat ze optreden in deze mythische concertzaal in de koekenstad. (PADI)

‘Yannick Bovy Celebrates The Crooners’op 23 oktober 2021 in Elisabethzaal Antwerpen: een unieke gelegenheid om de beste songs uit ‘The Great American Songbook’ opnieuw – én in de beste omstandigheden – live te ontdekken! Tickets & info: www.ticketkopen.eu of +32 (0)70 345 345 (max. 0,30 euro/minuut).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier